Până în 2025, PC -urile AI sunt așteptate să reprezinte 40% din transporturile globale de PC -uri

Cele mai recente date de prognoză de la Canalys arată că expedierea globală a PC -urilor AI va ajunge la 48 de milioane de unități în 2024, reprezentând 18% din totalul livrărilor de calculator personal (PC).Cu toate acestea, acesta este doar începutul transformării pieței.Este de așteptat ca până în 2025, expedierea PC -urilor AI să depășească 100 de milioane de unități, reprezentând 40% din totalul livrărilor de PC.Până în 2028, expedierea PC -urilor AI va ajunge la 205 de milioane de unități, cu o rată anuală de creștere compusă (CAGR) a unui uimitor 44% din 2024 până în 2028.

Aceste PC -uri integrează acceleratoare dedicate pentru AI, cum ar fi unitățile de procesare neuronală (NPU), dezlănțuind noi capacități în productivitate, personalizare și eficiență energetică.Acest lucru va revoluționa întreaga piață a PC -urilor și va aduce câștiguri semnificative de valoare pentru producători și partenerii acestora.

Analistul șef al Canalys, Ishan Dutt, a declarat: „Aplicarea pe scară largă a jetoanelor de accelerație AI în calculul personal va avea implicații profunde. Până la sfârșitul anului 2025, expedierea PC -urilor AI va depăși 150 de milioane de unități.Experiență, îmbunătățirea productivității și, oferind în același timp o eficiență energetică ridicată și o securitate robustă, personalizați masiv dispozitivele și reduceți costurile asociate cu rularea sarcinilor de muncă AI. Acest segment de PC -uri emergente oferă noi oportunități pentru dezvoltatorii de software și furnizorii de hardware și prezintă cazuri de utilizare convingătoare pentru consumatori pentru consumatori, întreprinderi și scenarii educaționale. "

Analistul Canalys, Kieren Jessop, a comentat: "Adoptarea rapidă a PC -urilor AI va crește moderat valoarea TAM a pieței PC. Această nouă categorie caracteristici îmbunătățite vor crea un impuls pentru premium, în special în sectorul comercial. Pe termen scurt, Canalys așteaptă PC -uri AI AI PC -uri AIsă comande o primă de 10% -15% în comparație cu omologii lor integrați non-NPU. Odată cu creșterea ratelor de adopție, până la sfârșitul anului 2025, mai mult de jumătate din PC-urile la prețul de 800 USD și mai mare vor fi PC-uri AI și până la2028, acest raport va crește la peste 80%. Prin urmare, expedierea PC -urilor în acest interval de preț va crește la peste jumătate din piață în doar patru ani. Acest lucru va ajuta la conducerea valorii totale a transporturilor de PC de la 225 miliarde de dolari în 2024 laPeste 270 miliarde de dolari în 2028. "



Cea mai recentă prognoză din Canalys evidențiază impactul răspândit și profund pe care PC -urile AI îl vor avea asupra întregii industrii în următorii cinci ani și nu numai.Pe măsură ce PC -urile AI devin mainstream, producătorii capabili să ofere experiențe inovatoare și diferențiate de accelerație AI vor avea un avantaj semnificativ.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.