Mișcarea agresivă a lui Broadcom: prețurile cresc cu douăsprezece!Cispe solicită investigații

Talk Chip Talk de la ICTIME a raportat pe 24 martie că Asociația Europeană a Furnizorului de Cloud Computing (CISPE) solicită organismelor de reglementare să investigheze aranjamentele de licență software Broadcom VMware, susținând că ar putea falimenta unii dintre membrii săi și dăunează utilizatorilor finali.
Marți, Cispe și -a exprimat opoziția față de „anularea unilaterală a Termeni de licențiere a Termenilor de licență pentru software de virtualizare de bază”.

Organizația a răcnit, „Clienții cloud, inclusiv instituțiile din sectorul public, întreprinderile mari europene, IMM -urile și startup -urile, sunt amenințați de noi termeni de contracte șocante și nerezonabile și majorare de prețuri. Apoi a solicitat o oprire imediată a încheierii contractuale, permițând clienților ceiCapacitatea de a ieși din contractele pe mai mulți ani impuse de Broadcom odată ce sunt disponibile alternative viabile. "

Aceasta se referă la Broadcom Anularea programelor anterioare de parteneriat ale VMware, înlocuindu -le cu propriile sale și necesitând companiilor care oferă produse VMware ca serviciu să aibă cel puțin 3.500 de nuclee de producție pentru a obține licențe.Aceste licențe sunt valabile de câțiva ani.Broadcom va înceta mai târziu în această lună vânzarea licențelor către nori mici, împiedicându -i să ofere servicii VMware și, eventual, necesită migrații bruște și nerecomantate pentru clienții lor.

Puțini operatori cloud suportați de VMware pot rula 3.500 de nuclee, lăsând majoritatea operatorilor de cloud să se confrunte cu un viitor foarte incert.Broadcom pare să ofere o linie de salvare acestor operatori, aranjând nori mici care nu sunt autorizați să se alăture programului Broadcom Channel ca furnizori „de nivel doi”, care pot achiziționa licențe de la furnizorii „primari” care îndeplinesc cerințele de bază de 3.500.

Cu toate acestea, o organizație familiară cu aranjamentul a menționat că nu merge fără probleme, deoarece partenerii primari trebuie să sprijine software -ul VMware pentru partenerii secundari.Partenerii primari sunt înființați pentru a găzdui mai mulți chiriași, astfel încât tratarea partenerilor secundari nu ar fi o complexitate uriașă, dar partenerii primari oferă rareori același nivel de asistență software ca și vânzătorii.Prin urmare, planul primar/secundar a atras critici, deoarece unii cred că nu este un aranjament viabil pentru partenerii secundari.

Cispe raportează nemulțumirea dintre cei invitați să devină parteneri primari.

Cispe a scris: "Din cauza termenului scurt de semnare, invitații s -au simțit presionați să accepte termeni de licență nedrepte. Termenii noi includ un angajament minim de zeci de milioane de euro pe parcursul a trei ani. Costurile de licență au crescut cu până la douăsprezece ori (adică 1.200%). "

Cispe se teme că partenerii secundari ar putea intra în faliment.

Cispe susține că „unii membri Cispe au declarat că vor intra rapid în faliment și vor închide dacă nu pot obține licențe și vor folosi produse VMware”.Organizația a adăugat că unii reclamanți obțin peste 75% din veniturile lor din software -ul VMware.

Clienții acestor membri CISPE cu risc ridicat includ furnizori de „servicii medicale esențiale”.

Cispe a adăugat: „Cetățenii vor fi lipsiți de servicii cloud de zi cu zi, rentabile, dăunând grav ambițiilor digitale ale Europei”.

Secretarul general al Cispe, Francisco Mingorance, a declarat că Broadcom „exploatează poziția dominantă a VMware în domeniul virtualizării pentru a aplica termenii de licență nedrepte și pentru a percepe clienții europeni de cloud chirii nedrepte, extorcând astfel industria”.

El a solicitat ca Broadcom să fie desemnat ca gardă în temeiul Legii europene a piețelor digitale, un statut care l -ar supune celei mai stricte supravegheri de reglementare a UE.

El a adăugat: „Cispe solicită autorităților de reglementare să examineze rapid acțiunile Broadcom și să o răspundă”.

Cispe a solicitat recent modificări ale practicilor de licențiere software Microsoft pentru a face produsele sale mai ieftine pentru a rula pe Azure Cloud și mai scumpe atunci când sunt găzduite de membrii Cispe.Microsoft a făcut unele concesii în acest domeniu, așa cum prevede dreptul european, dar Cispe consideră că este nevoie de mai multe lucrări pentru a crea un mediu competitiv corect și a respins corecțiile propuse.



Broadcom insistă că noul său regim de licențiere VMware nu se va schimba și nu va fi afectat de pierderea clienților mici.

Cu toate acestea, în circumstanțele actuale, s -ar putea să -i dezamăgească pe unii clienți mari (parteneri primari), ceea ce le este dificil să fie ușor de la bord partenerii secundari.

Autoritățile de reglementare ale UE nu au răspuns încă la apelul lui Cispe.Unii mici nori suportați de VMware vor fi forțați să migrați brusc și perturbatori către platformele concurenților.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.