Folosind 5G pentru a îmbunătăți producția de cipuri? Samsung a început testarea în fabrica din SUA

Conform Wall Street Journal, Samsung Electronics și divizia de comunicații a operatorului său american AT & T încearcă să accelereze conexiunea rețelelor wireless de generație a cincea (5G) la unitatea sa de fabricare a cipurilor din Austin, Texas, pentru a testa modul de utilizare a 5G pentru a îmbunătăți producția de cipuri.

Cu toate acestea, unii experți au spus că schimbările aduse de desfășurarea pe scară largă a 5G în industria de producție, logistică, transport și energie vor dura aproximativ 10 ani. Într-o anumită măsură, realizarea unei acoperiri cuprinzătoare 5G va dura în mod inevitabil mult timp pentru promovarea infrastructurii.

& quot; Suntem încă în stadiul experimental, dar sperăm că acest lucru este valoros, & quot; a declarat Alok Shah, vicepreședinte al strategiei de rețea, al dezvoltării afacerilor și al marketingului din divizia americană Samsung Electronics.

AlokShah a spus că Samsung Electronics America și AT & T au investit milioane de dolari în cercetarea și dezvoltarea 5G la instalația de fabricare a cipurilor Samsung din Austin. Mii de angajați lucrează aici în aproximativ 10 stadioane de fotbal.

AlokShah a menționat, de asemenea, că fabricația de cipuri necesită multă apă și substanțe chimice toxice, iar 5G poate ajuta fabricile de cipuri să reducă deșeurile de apă și să alerteze oamenii împotriva pericolelor de siguranță.

De exemplu, cu 5G, mai mulți senzori pot fi instalați în fabrică pentru a detecta calitatea aerului. Odată detectat un pericol grav de calitate a aerului, lucrătorii pot fi îndepărtați din timp de mediul dăunător. În prezent, senzorii din fabrică nu se pot baza pe rețelele wireless existente pentru a alarma la centrul de control.

AlokShah a explicat că rețelele 5G pot suporta utilizarea a 1 milion de dispozitive pe kilometru pătrat, în timp ce 4G LTE poate suporta doar 100.000 de dispozitive pe kilometru pătrat.

În plus, senzorii de la pompe și supape pot transmite, de asemenea, date despre apă printr-o rețea 5G, ceea ce crește eficiența apei și reduce risipa în timp real.

În acest sens, AndreFuetsch, directorul tehnologic al AT & T Communications, a declarat că fabrica va fi un mare beneficiar al conectivității 5G.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.