„Cele două bătălii puternice” de pe piața mondială a cipurilor au început

Conform rapoartelor mass-media de peste mări, Samsung Electronics din Coreea de Sud a lansat o provocare pozitivă TSMC în domeniul turnării semiconductorilor. Samsung va cheltui o sumă imensă de investiții în fiecare an pentru a determina sistemul de producție în masă folosind noua generație a tehnologiei de producție „EUV (Litografia UV Extremă)” și va contesta primul tron ​​mondial al TSMC în 10 ani. Samsung și TSMC concurează pentru promovarea inovației tehnologice în industrie.

Samsung promite să devină „primul din lume”

Potrivit site-ului „Nikkei Business News” raportat pe 12 noiembrie, raportul financiar recent al Samsung a arătat că profitul operațional consolidat din iulie până în septembrie 2019 a scăzut cu 56% an de la an, iar vânzările au scăzut cu 5%. Profitul operațional al activității principale de semiconductor a scăzut cu 78% de la an la an, dar scăderea a fost de 10%, iar scăderea a fost redusă.

Conform raportului, recuperarea performanțelor companiilor globale de memorie cu semiconductor, precum SK Hynix și memoria originală Toshiba, nu a progresat, iar Samsung a dat semne de recuperare, datorită vânzărilor anuale ale companiilor Samsung de operațiuni de producție considerabile. Din iulie până în septembrie, vânzările afacerii au crescut cu 14% față de trimestrul precedent și au continuat să mențină o creștere cu două cifre. În contextul scăderii prețurilor de memorie, activitatea OEM a susținut performanțele Samsung.

Directorii Samsung au subliniat că „după memorie, afacerea cu semiconductor de sistem, inclusiv producția de turnătorie, va deveni și prima lume”. Executivul a spus că va investi sume uriașe de bani în echipamente de producție și cercetare și dezvoltare în domeniu în fiecare an. Ca pilon al veniturilor din memoria de semiconductor umăr până la umăr, Samsung intenționează să facă din producția de turnătorie numărul unu mondial.

Conform raportului, concurența de ultimă generație în producția de OEM creează o situație nouă. Noua tehnologie de producție EUV, care este capabilă să îmbunătățească dramatic performanța semiconductorului, a intrat într-o perioadă de popularizare, iar Samsung poate aplica tehnologia dezvoltată prin intermediul activității de memorie. În plus, se așteaptă ca, în viitor, ca răspuns la 5G, cererea de semiconductoare performante să crească dramatic, iar Samsung consideră că aceasta este o oportunitate bună.

În noua fabrică din fabrica Samsung Hwaseong de la marginea Seulului, pregătirile pentru punerea în funcțiune a echipamentelor de expunere la EUV sunt în curs de desfășurare. Samsung intenționează să investească o sumă mare de bani în echipamente cu semiconductor, care vor fi puse oficial în producție încă din 2020. Potrivit surselor relevante din industrie, este de așteptat să producă în masă procesorul (unitatea centrală de procesare) pentru cele mai avansate smartphone-uri ale Qualcomm.

Conform raportului, Samsung a folosit tehnologia EUV pe procesorul propriului smartphone și va aplica tehnologia pentru producția OEM. Se spune că, în comparație cu metodele de producție existente, după utilizarea tehnologiei EUV, viteza de procesare a procesorului și performanța de economisire a energiei vor crește cu aproximativ două până la trei la sută.

TSMC face tot posibilul pentru a proteja statutul de rege

Cu toate acestea, raportul a subliniat, de asemenea, că în domeniul producției de turnătorie, TSMC deține jumătate din cota de piață mondială și va produce în masă semiconductori cu tehnologie EUV și lățimea de linie a circuitului de 7 nanometri. Recent, TSMC a anunțat, de asemenea, că va crește investiția în 2019 cu 5 miliarde de dolari americani (1 dolar american echivalează cu 7 yuani), ceea ce reprezintă performanța încrederii în propria tehnologie. În plus, TSMC a confirmat de asemenea că a primit comenzi pentru semiconductoare de ultimă generație pentru iPhone-ul de nouă generație Apple.

Wei Zhejia, președinte și vicepreședinte al TSMC, a declarat că semiconductorul de generație viitoare al companiei este cel mai avansat din industrie și poate atrage clienți mai mult. Dezvăluit încrederea în extinderea cotei de piață.

Conform unui raport al Taiwan Zhongshi Electronics News din 12 noiembrie, achiziția materialelor semiconductoare Samsung a fost afectată de războiul comercial dintre Japonia și Coreea de Sud, iar dezvoltarea tehnologiei avansate de proces (EUV) nu a fost la fel de bună cum se aștepta. TSMC s-a bazat pe tehnologia celor 7 nanometri (EUV). Procesul de versiune (N7 +) ajută clienții să intre pe piață în cantități mari.

Conform raportului, TSMC susține pe deplin dezvoltarea MediaTek, care va depăși cursul Samsung în procesul de cip 5G. Atâta timp cât va putea prelua piața continentală de telefoane mobile 5G de la jumătatea continentală, va avea posibilitatea să își extindă cota de piață.

Site-ul „Nikkei Business News” consideră că punctele forte ale TSMC nu sunt doar tehnologia de producție în masă. De asemenea, compania are mii de tehnicieni care oferă sprijin clienților în proiectarea liniilor și servesc ca punte pentru a asigura producția în masă. Pe de altă parte, afacerea bazată pe memorie Samsung este lipsită de designul mai multor soiuri.

Potrivit raportului, timpul de implementare al Samsung pentru a deveni primul OEM din lume este stabilit în 2030. Este planificată cultivarea tehnologiei de proiectare pentru mai mult de 10 ani și recrutează în prezent tehnicieni centrați pe baza Silicon Valley din Statele Unite.

Un alt factor care este incomod pentru Samsung este înăsprirea de către guvernul japonez a controlului exporturilor asupra Coreei de Sud. Printre cele trei produse care sunt restricționate, fotorezistații EUV sunt indispensabile și este dificil să găsiți locuri alternative de achiziție. Deși este încă posibilă stabilizarea achizițiilor, achizițiile viitoare pot deveni dificile.

Potrivit raportului, atât Samsung, cât și TSMC au susținut „utilizarea tehnologiei EUV pentru a realiza producția în masă a semiconductorilor cu 7 nanometri”, arătând o încredere puternică în propria lor putere tehnică. Competiția dintre cele două semiconductoare va continua.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.