„Interdicția” este dezlegată? CEO-ul Qualcomm, Morenkov: a repornit oferta către Huawei

Astăzi, potrivit Caixin.com, CEO-ul Qualcomm, Steve Mollenkopf, a declarat presei că Qualcomm a repornit oferta către Huawei.

Caixin.com raportează că Morenkov a spus că Qualcomm va face tot posibilul pentru a-și sprijini clienții din China. Chiar și atunci când Huawei se confruntă cu probleme de reglementare, Qualcomm a lucrat din greu pentru a se asigura că Huawei oferă cel mai bun suport posibil.

La 16 mai a acestui an, guvernul american a anunțat că va include Huawei în „lista de entități”, interzicând companiilor americane să vândă piese fără permisiunea lor specială. Apoi, pe 20 mai, Statele Unite au decis să amâne interdicția Huawei pentru 90 de zile.

Pe 29 iunie, la o conferință de presă după închiderea summit-ului G20 de la Osaka, Japonia, Trump a declarat că, după consultările dintre liderii Chinei și Statele Unite, companiile americane pot continua să vândă piese Huawei.

Pe 9 iulie, secretarul de comerț al SUA, Wilbur Ross, a declarat că Ministerul Comerțului va elibera o licență companiilor americane pentru a le permite să continue să vândă produse către Huawei fără a prezenta o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Cu toate acestea, Huawei este încă pe lista de entități și interdicția nu a fost eliminată.

De fapt, în iunie, unii producători americani au încercat să eludeze interdicția și au încercat o mică parte pentru a reporni oferta Huawei. La informarea investitorilor din 25 iunie, CEO-ul Micron, Sanjay Mehrotra, a declarat că furnizarea de cipuri Huawei a fost parțial restaurată în ultimele două săptămâni, în principal pentru că aceste produse cip nu intră în sfera reglementărilor privind controlul exporturilor. Afectat de limita listei de entități. În viitorul apropiat, producătorii americani fac presiuni asupra administrației Trump pentru a ridica interdicția de la Huawei.

Se înțelege că Huawei a cheltuit aproximativ 70 de miliarde de dolari în piese și componente în 2018, implicând 33 de furnizori de bază ai SUA, inclusiv Qualcomm, Intel și Microsoft.

Huawei și-a exprimat întotdeauna deschiderea și cooperarea față de lanțul global de industrie. Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că, chiar și în perioada de blocare, furnizorii americani au căutat soluții pozitive, ceea ce le-a mutat profund.

Anterior, Ren Zhengfei a mai spus într-un interviu că Huawei a cumpărat anul trecut 50 de milioane de chips-uri Qualcomm, cu premisa că Kirin avea deja o soluție completă de cip. În cazul furnizorilor care se întorc la livrare, Huawei poate achiziționa un număr suficient de jetoane Qualcomm.

Pe 6 septembrie, președintele Qualcomm, Cristiano Amon, a declarat într-un interviu la IFA Consumer Electronics Show din Berlin că Qualcomm a solicitat o licență de la Departamentul de Comerț al SUA pentru a continua să vândă tehnologia și produsele sale către Huawei. Se asteapta aprobarea. Amon a spus că, deoarece operatorii globali speră să creeze o rețea 5G de nouă generație, el va fi „optimist” în ceea ce privește incertitudinea pe termen scurt a Huawei.

La începutul lunii august, Qualcomm a declarat în raportul său de câștiguri din trimestrul al treilea că disputele comerciale din Sino-SUA au cauzat pierderi reduse din vânzările directe ale Huawei. Cu toate acestea, pe măsură ce Huawei și-a îndreptat atenția către piața chineză, o parte din comenzile sale de clienți OEM s-au orientat către Huawei, iar cota sa de piață era sigură. Gradul este afectat de Huawei.

Într-un raport Reuters din 27 august, sursa a spus că Departamentul de Comerț al SUA a primit peste 130 de cereri de licență de vânzare de la companii americane, dar administrația Trump nu a emis niciun permis.

Declarația de astăzi a CEO-ului Qualcomm înseamnă că cererea Qualcomm a fost aprobată, dar încă nu este clar cu privire la starea de aprobare a altor producători americani care au solicitat-o. Qualcomm a anunțat că repornirea furnizării de Huawei înseamnă că guvernul american este interzis de la Huawei. Dezlegarea ulterioară, colectarea micro-rețelei va continua, de asemenea, să acorde atenție.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.