Rezolva problema controlului cuantic! Intel anunță cip cuantic de calculator

Deși momentan computerele cuantice nu sunt un instrument zilnic, companiile tehnologice, inclusiv Intel, Google, IBM și Microsoft s-au arătat interesate. Luni ora locală, Intel a anunțat lansarea unui cip numit „Horse Ridge” pentru a rezolva problema conexiunii prin cablu pentru calculatoarele cuantice.

Odată cu apariția erei 5G și IoT, modul de îmbunătățire a eficienței inundațiilor de date a devenit o problemă urgentă. Dar, din această cauză, calculul cuantic a dat speranță giganților tehnologici. Anterior, Google a demonstrat superioritatea calculatoarelor cuantice față de computerele de arhitectură tradițională în experimente: În primul summit din lume de supercomputing, care a necesitat 10.000 de ani de calcul, computerul cuantic Google a durat doar 3 minute și 20 de secunde.

Cu toate acestea, având în vedere că calculatoarele cuantice folosesc qubits în loc de biți tradiționali pentru calcule, este important să rețineți că picăturile trebuie să rămână foarte reci, adică aproape de temperatura la care atomii nu se mai mișcă. Prin urmare, pentru a rezolva problema răcirii cu qubit, calculatoarele cuantice trebuie să fie plasate în frigidere speciale, dar firele și echipamentele suplimentare conectate la calculatoarele cuantice trebuie să fie plasate în afara frigiderului. Cu alte cuvinte, problema conectării computerului cuantic la cablaj este încă o problemă.

Potrivit Reuters, Intel a spus că jetoanele „Horse Ridge” ar putea înlocui existența firelor de conectare și să finalizeze toate lucrările conexe. În același timp, produsul cip are numai dimensiunea unei cani de ceai și farfurie, care poate fi introdus într-un frigider cuantic.

Se raportează că cipul este numit după una dintre cele mai reci regiuni din Oregon.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.