Micron, SK Hynix și Western Digital taie cipuri de producție, Samsung: Nu reduc producția

Potrivit BusinessKorea, producătorii de cipuri de memorie precum Micron Technology, SK Hynix și Western Digital au anunțat că vor reduce producția pe măsură ce cererea globală scade. În schimb, Samsung Electronics a spus că nu va reduce producția de cipuri de memorie, ci va răspunde mai degrabă la schimbarea mediului de piață prin creșterea eficienței liniilor sale de producție.

Există două motive principale pentru decizia Samsung Electronics.

În primul rând, este legat de preocupările legate de monopolul prețurilor. Principalii producători la nivel mondial de cipuri de memorie, cum ar fi Micron Technology și SK Hynix, au anunțat că intenționează să reducă producția, iar comportamentul de ne-reducere al Samsung este considerat o modalitate de a stabiliza prețurile.

De fapt, procesul relevant este în derulare. În aprilie 2018, firma de avocatură americană HagensBerman a înaintat un proces în districtul de nord al Californiei, susținând că Samsung Electronics, SK Hynix și Micron Technology au crescut prețul cipurilor DRAM utilizând 95% din cota lor de piață și producția limitată. Firma de avocatură a depus un proces similar în 2006, în care pârâtul trebuie să plătească 300 de milioane de dolari.

În al doilea rând, decizia Samsung se bazează pe superioritatea sa tehnologică. Chiar și fără a reduce în mod deliberat numărul de cipuri, niveluri mai mari de microfabricare pot duce la randamente mai mici. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile mai mari de microfabricare duc la randamente mai mici și necesită mai mult timp pentru producerea de cipuri.

În plus, niveluri mai mari de microfabricare au ca rezultat o producție mai mare de cipuri și rezultate mai rentabile la aceeași intrare de placă. Pe măsură ce prețurile globale ale semiconductorilor scad, reducerea costurilor bazată pe microducție devine tot mai necesară pentru producătorii de semiconductori.

În ceea ce privește competitivitatea costurilor, Samsung Electronics a ocupat deja un loc în industrie. În al doilea trimestru al acestui an, marja de exploatare a unității sale de afaceri cu semiconductor a fost de 21,1%. Pentru referință, marja de profit operațional a unității a fost de 55,1% în al doilea trimestru din 2018, în timp ce marja de profit operațională a SK Hynix a scăzut de la 53,7% la 9,9%.

E-mail: Info@ariat-tech.com HK TEL: +00 852-30522540 ADĂUGA: Plat / Rm A17 9 / F, Silvercorp International Turnul 707-713 Nathan Road Mongkok, Hong Kong.