Sondaj de piață: Se estimează că veniturile totale ale celor trei mari fabrici de ambalare și testare din China continentală vor crește cu 8% în 2020

Conform rapoartelor mass-media din Taiwan, din cauza războiului comercial din Sino-SUA și alți factori, veniturile totale ale a trei producători de ambalaje și testare din China continentală producători OEM (OSAT), inclusiv JCET Group Co., Ltd, Tongfu Microelectronics și Huatian Technology în 2019 au fost 39,9 miliarde RMB. , O creștere anuală de doar 4%. Cu toate acestea, analistul DIGITIMES Research Chen Zejia prevede că anul acesta, condus de 5G și de infrastructura nouă, veniturile totale ale celor trei companii de mai sus vor crește cu 8%.


Deși incertitudinea epidemiei COVID-19 din 2020 și jocul din Sino-SUA încă există, dar a beneficiat de 5G și alte aplicații și infrastructură nouă, politici independente cu semiconductor și alți factori, analistul de cercetare DIGITIMES Chen Zejia a estimat că primele trei OSAT majore furnizorii din China continentală Veniturile totale vor crește cu 8%; în ceea ce privește aspectul tehnic, producătorii de mai sus se vor concentra mai mult pe tehnologia de ambalare 2.5D / 3D referitoare la aplicații emergente, cum ar fi 5G.

Chen Zejia a spus că veniturile totale ale celor trei mari producători de OSAT din China continentală vor crește doar cu 4% în 2019. Pe lângă impactul factorilor de mediu majori, precum războiul comercial Sino-SUA și industria lentei de semiconductori, JCET Group Filiala Co., Ltd. Starco Jinpeng. Declinul veniturilor afacerii de ambalare și testare, cum ar fi cipurile de telefon mobil, memoria și criptomonedele au atras de asemenea veniturile anuale ale JCET Group și au devenit singurul motiv pentru creșterea negativă a celor trei producători importanți; în timp ce Tongfu Microelectronics și Huatian Technology au beneficiat de noile jetoane de clienți Factori precum listări și fuziuni și achiziții au obținut o creștere a veniturilor anuale de două cifre.

Deși epidemia și creșterea concurenței dintre China și Statele Unite vor duce la incertitudinea veniturilor producătorilor OSAT din China continentală în 2020, cererea pe termen scurt de cipuri derivate de epidemie și livrarea de telefoane mobile 5G cresc treptat. Construcția a 550.000 de stații de bază 5G, însoțită de politica de autonomie a Chinei continentale în semiconductori, DIGITIMES Research se așteaptă ca veniturile totale ale acestor trei furnizori OSAT continentali să crească cu 8% anual în 2020.

În plus, în ceea ce privește aspectul tehnic, DIGITIMES Research a subliniat că producătorii de ambalaje și teste IC din China continentală au reușit să producă în masă sistem-în-pachet (SiP), pachet ventilator (fan-out), flip- pachet de cipuri (Flip Chip; FC) și prin siliciu via (TSV) și alte tehnologii avansate de ambalare. Cu toate acestea, datorită cerințelor 5G și a altor aplicații emergente pentru funcții mai diverse și performanțe superioare ale echipamentelor electronice, cipul trebuie să fie mult mai integrat, așadar cipul se îndreaptă spre dezvoltarea unei structuri de ambalaje tridimensionale și continentale Producătorii chinezi vor urma, de asemenea, tendința de a intensifica aspectul și vor viza 5G, calculatoare de înaltă performanță (HPC), memorie, senzori, automotive și alte oportunități de aplicare.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.