AMD: Trebuie să ocupăm cel puțin 25% din cota procesorului serverului. Costul 7nm are un avantaj.

După împingerea procesorului Athlon din generația a treia, cota AMD pe piața desktop X86 a revenit rapid. Statisticile arată că ponderea trimestrială a AMD Q2 a depășit 17% în august. Conform popularității procesorului 7nm Ruilong, acesta a rupt 20 în acest an. % share nu este deloc o problemă.

Pentru AMD, piața procesorului desktop este încă un test mic, iar provocările mai dificile rămân în urmă, incluzând piața OEM și server, în special pe piața procesorului de server, cota de prieteni în perioada de vârf este de până la 99% , Procesorul EPD de la AMD Opteron până în luna august, a reprezentat doar 3,4%.

În cadrul conferinței globale de tehnologie a Deutsche Bank, AMD CFO Devinder Kumar a reexaminat planurile AMD pentru piața procesorului de server. Analizele anterioare au sugerat că AMD ar reprezenta 20% din cota procesorului serverului până la sfârșitul anului 2020.

AMD cu siguranță nu va fi mulțumit de acest lucru. Devinder Kumar consideră că 20% este doar o etapă importantă în călătorie. În istoric, cota AMD de pe piața procesorului de server a ajuns la 25% la 27%. Scopul lor actual nu este mai mic decât ponderea cea mai mare istorică. .

Cu alte cuvinte, AMD speră să ocupe cel puțin 25% din cotă în următorii doi ani, desigur, starea actuală este încă un pic diferită de această cotă.

Cu toate acestea, AMD este foarte încrezător în ceea ce privește produsele sale. La urma urmei, anul acesta au lansat procesorul de 7 generații EPYC de a doua generație, cu maximum 64 de nuclee și 128 de fire. Performanța este cu mult superioară procesorului cu 28 de nuclee al adversarului, iar prețul maxim nu este mai mult de 7.000 de dolari SUA. Procesorul cu 28 de nuclee poate vinde până la 13.000 de dolari, un decalaj imens.

Nu vă faceți griji pentru lipsa de bani a AMD. Devinder Kumar a declarat că marja brută a cipului EPYC de 7 nm este mult mai mare decât media produselor companiei. Unii analiști au spus că marja brută EPYC a depășit 50% (își pot imagina cât de mare este profitul brut al adversarului.) reduce costurile.

Nu numai că, Devinder Kumar a spus că CPU-ul serverului nu numai că depinde de costul de achiziție, dar costul TCO pe termen lung este mai important. În acest sens, EPYC are un avantaj.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.