Un sondaj arată că 60% dintre europeni preferă procesoarele AMD

Știm că AMD a devenit recent un adevărat concurent din umbra Intel. Conform European Hardware Association (EHA), vizibilitatea AMD a crescut cu 50% în ultimii doi ani. Întrebați despre procesoarele desktop de generație viitoare pe care intenționează să le cumpere, 10.000 de respondenți care au participat la sondaj au exprimat o preferință pentru AMD, 60% dintre ei alegând AMD față de Intel.

Președintele EHA, Koen Crijns, a declarat: "În ultimii trei ani, AMD a câștigat un impuls deosebit în domeniul entuziaștilor. Cu seria de procesoare Ryzen, AMD a eliminat diferența de performanță persistentă și a oferit performanțe de cost extrem de ridicate." AMD la pasionații de PC-uri europene câștigă treptat popularitate. Într-un sondaj similar din 2018, 40% dintre respondenți au preferat AMD. Într-un alt sondaj realizat în luna mai a acestui an, acest număr a fost de până la 50%. În ultimele luni, preferințele consumatorilor europeni pentru procesoarele AMD au crescut de la 50% la 60%, ceea ce poate fi explicat de cele mai recente procesoare de birou Ryzen de la AMD de a treia generație.

AMD a obținut, de asemenea, câștiguri în plăci grafice. În cadrul acestui sondaj EHA, 72,8% vor alege plăci grafice GeForce, iar cota AMD în ultimele șase luni a crescut de la 19% la aproape 23%. În plus, sondajul arată că aproape toți cei cărora le plac plăcile grafice AMD le folosesc cu produsele CPU ale AMD, iar combinația de carduri grafice Intel CPU + AMD reprezintă doar 2,9% din rezultatele sondajului. Produsele AMD nu sunt populare doar în Europa, dar opt dintre primele zece procesoare de pe lista celor mai vândute CPU de la Amazon din SUA sunt ocupate de procesoare AMD.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.