Xilinx lansează concedieri? Pierderea marilor performanțe 5G ale Huawei este mai mică decât se aștepta

Conform rapoartelor mass-media străine, Xilinx va reduce recent 123 de angajați la sediul său din San Jose recent. În general, industria consideră că acesta este rezultatul sancțiunilor în curs de aplicare impuse de guvernul SUA Huawei, unul dintre cei mai mari clienți ai companiei.

Deși Xilinx nu a explicat motivele disponibilizărilor, un purtător de cuvânt al Xilinx a spus că, după ce guvernul american a interzis Huawei să cumpere piese și software din SUA, afacerea FPGA nu s-a recuperat din pierderea Huawei. Ajustările sunt necesare. Xilinx a solicitat anterior o licență pentru a vinde piese Huawei, dar a fost respinsă.

În plus, Xilinx consideră că 5G se dezvoltă mai repede decât se aștepta: compania spera să livreze tablouri programabile de poartă Huawei și alți producători de tehnologii 5G pentru a alimenta sistemele de comunicații de generație viitoare, dar căderile de ordine au obligat-o să concedieze unele persoane.

Deși s-a vorbit mult despre impactul politicii Statelor Unite asupra Huawei, nu se știe prea mult despre măsura în care aceste restricții au făcut furnizorilor care se bazează pe Huawei să facă afaceri. Xilinx avertizase anterior că pierderile de afaceri cauzate de interdicția de vânzare a Huawei ar afecta profiturile sale. De la punerea în aplicare a interdicției comerciale din primăvara anului 2019, prețul acțiunilor companiei nu a înregistrat o revenire, scăzând de la aproximativ 140 USD la 90 dolari pe acțiune.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.