Apple va fi fabricat în Vietnam? O altă turnătorie Apple intenționează să mute liniile de producție în afara continentului pentru a construi o fabrică în Vietnam

Potrivit unui raport al Bloomberg, Bloomberg Information a citat o sursă care a raportat că Pegatron intenționează să construiască o fabrică în Vietnam, devenind cea mai recentă companie care să caute diversificarea liniei de producție, să desfășoare Asia de Sud-Est și să mute liniile de producție din turnătoria Apple din China continentală.

Surse subliniază că Pegatron este în căutarea unei noi locații de uzină în nordul Vietnamului și a închiriat o altă unitate din orașul nordic Haiphong. Se raportează că Pegatron va produce un stil pentru telefonul inteligent Samsung Electronics în această locație.

De fapt, nu este surprinzător faptul că Pegatron a înființat o fabrică în Asia de Sud-Est. Încă din noiembrie trecut, CEO-ul Pegatron, Liao Cizheng, a declarat că extinderea capacității în afara continentului, inclusiv Taiwan și Batam, Indonezia A fost pusă în producție și nu este exclus să existe planuri de investiții în India și Vietnam. Accentul este să răspundă nevoilor clienților și să aleagă cel mai bun loc în care să investești.

Pegatron este una dintre turnările importante ale Apple. În prezent, Pegatron preia aproximativ 30% din comenzile de asamblare Apple.

Începând cu anul trecut, afectat de diverși factori, cum ar fi fricțiunile economice și comerciale internaționale și costurile tarifare, Apple a solicitat în mod repetat celor două mari turnării ale sale, Foxconn și Pegatron, să mute locațiile de producție iPhone din China.

Printre alte turnătorii Apple, GoerTek fabrică în prezent AirPods în Vietnam, iar Compal și Lixun Precision au înființat și fabrici în Vietnam.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.