ARM va dezvolta un nucleu al procesorului de înaltă performanță pentru Apple pentru a înlocui procesorul notebook X86?

Procesorul ARM din acest an este folosit în general în nucleul mare Cortex-A76, anul viitor toată lumea va fi pe nucleul mare A77, performanța procesorului merge mai departe. Conform rapoartelor, ARM dezvoltă în continuare un nucleu al procesorului de înaltă performanță pentru produsele viitoare ale Apple, care vor fi utilizate în notebook-urile Macbook.

IPhone și tableta Apple de la Apple au două avantaje pe care alte companii nu le pot atinge. Unul este ecosistemul iOS, iar celălalt este performanța procesorului de sistem A, care este cu cel puțin un an înaintea platformei Android. Performanța procesorului Apple este de asemenea puternică, iar unul dintre motive este că Apple a folosit cipul auto-dezvoltat pentru a înlocui ambiția cipului X86.

În fiecare an, în comunitatea științifică și tehnologică există un zvon conform căruia performanțele procesorului XX Apple depășesc X86 și vor fi utilizate în propriile caiete. Cu toate acestea, acest pas nu a devenit o realitate de mulți ani, dar acest obiectiv este din ce în ce mai aproape. În condițiile consumului de energie, performanța procesorului ARM este, de asemenea, normală sau depășește nivelul X86.

Pentru a atinge acest obiectiv, Apple lucrează în strânsă colaborare cu ARM, care va dezvolta o arhitectură a procesorului de înaltă performanță pentru Apple, dar nu există încă prea multe detalii, iar CPU cu 8 nuclee nu ar trebui să funcționeze.

Aceste procesoare ARM de înaltă performanță vor fi folosite mai întâi pentru notebook-urile Macbook Air ale Apple și, desigur, pentru computerele Macbook Pro și iMac, încă din 2020.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.