Până la 2 miliarde de dolari! Intel intenționează să achiziționeze compania israeliană de cipuri AI

Potrivit presei Calcalist, mass-media israeliană, Intel este în negocieri avansate pentru a achiziționa startup-ul israelian Habana Labs, de la 1 miliard la 2 miliarde de dolari.

Rapoartele indică faptul că, dacă acordul va avea succes, va deveni a doua cea mai mare achiziție a Intel în Israel. Prima achiziție majoră a fost achiziția Intel a companiei de cipuri de conducere autonomă Mobileye în 2017.

Când compania de cipuri AI a ridicat o rundă seria B anul trecut, brațul de investiții Intel a investit în compania de cipuri AI Habana Labs. Surse din industrie spun că compania israeliană a strâns până în prezent aproximativ 120 de milioane de dolari.

Se înțelege că Habana Labs a fost fondată în 2016 și se angajează să îmbunătățească performanțele de procesare a cipurilor AI și să reducă costurile și consumul de energie. Jetoanele sale AI sunt orientate în principal către nevoile specifice de pregătire a rețelei neuronale profunde.

Habana Labs este o companie de design faimos. Fabricarea cipurilor este lăsată terților. Conform informațiilor oficiale, compania are în prezent 150 de angajați la nivel mondial și are birouri în Tel Aviv, San Jose, California, Beijing și Gdansk, Polonia.

Intel a refuzat să comenteze achiziția. Habana Labs nu a răspuns imediat la comentarii.

Se raportează că strategia actuală a Intel este centrată pe date și că AI este o parte foarte critică a acesteia. Intel are deja cipuri AI de la CPU, GPU, FPGA la ASIC.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.