Trei foști executivi ai diviziei de cipuri Apple au înființat o companie de cipuri

Potrivit Reuters, cei trei foști directori de semiconductor Apple responsabili pentru cipul iPhone au creat o pornire.

Se raportează că Gerard Williams III, Manu Gulati și John Bruno au înființat o companie care proiectează procesoare pentru centre de date, numită NUVIA, și în prezent dezvoltă procesoare cu numele Phoenix. NUVIA își propune să concureze cu liderii actuali ai industriei Intel și AMD.

Compania a declarat vineri că a strâns 53 de milioane de dolari de la Dell și mai multe companii din Silicon Valley, ceea ce o va ajuta să se extindă de la 60 de angajați la aproximativ 100 de angajați până la sfârșitul anului.

Reuters a raportat că Williams a funcționat ca arhitect șef pentru unitatea centrală de procesare a Apple și pentru sistem-on-chip pentru mai mult de nouă ani. Gulati este alături de Apple timp de opt ani și este implicată în dezvoltarea de sisteme mobile on-chip. Bruno a lucrat în echipa de arhitectură a platformelor Apple timp de cinci ani. Înainte de a se alătura NUVIA, Gulati și Bruno au lucrat și la Google.

Williams a declarat pentru Reuters că planurile lor sunt de a crea un cip care este mai rapid, mai eficient din punct de vedere energetic și mai sigur decât procesoarele existente pentru centrele de date.

Obiectivul Nuvia este de a învăța lecția și de a proiecta cipuri puternice pentru dispozitive inteligente cu baterii mici, cum ar fi iPhone-ul și să le aplice în continuare pe serverele mari de centre de date cu un consum mare de energie.

Patrick Moorhead, analist la Moor Insights & Strategies, a declarat că, deși NUVIA este un nou intrat în industrie, curriculum-ul echipei sale fondatoare indică faptul că este o companie nouă și puternică. El a spus că fiecare dintre cipurile de generație viitoare Apple a îmbunătățit performanța în trei mâini, iar cele trei au câștigat experiență valoroasă în dezvoltarea și designul cipurilor.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.