Începând cu cipurile RF, Samsung îmbracă arhitectura RISC-V

Conform rapoartelor Anand Tech, Samsung a dezvăluit la recentul summit RISC-V că primul său cip de teste RF bazat pe RISC-V a fost înregistrat în 2017 și s-a maturizat după mai bine de trei ani de testare. Anul viitor, telefoanele mobile 5G vor fi echipate oficial cu cipuri RF de 5 mm cu unde bazate pe arhitectura RISC-V.


Samsung a declarat că cipul RF cu undă milimetrică este doar primul pas în comercializarea arhitecturii RISC-V. În viitor, arhitectura RISC-V va fi introdusă treptat și în domenii precum procesoare de imagini, cipuri de management de securitate și conducere automată auto.

Se înțelege că înainte de Samsung, clienții importanți ai ARM, Western Digital, Nvidia și Qualcomm au declarat public că vor începe să folosească arhitectura RISC-V open source, Western Digital va fi utilizat în SSD-uri și HDD-uri, iar Nvidia va fi utilizat în Controlul memoriei GPU În dispozitiv, Qualcomm va fi utilizat în SoC-urile mobile.

Conform unui raport furnizat de agenția de cercetare de piață Semico Research, numărul de jetoane care utilizează arhitectura RISC-V va crește până la 62,4 miliarde până în 2025, din care sectorul industrial va fi cel mai mare piață cu un consum de 16,7 miliarde. .

Arhitectura RISC-V devine din ce în ce mai populară, iar producătorii locali, precum Pingto și Xinlai Technology, urmează această tendință. Calista Redmond, directorul general al Fundației RISC-V, a declarat pentru JWEI că entuziasmul Chinei pentru inovația tehnologică este de fapt mai mare decât oricare altă țară. China este și mai convinsă că noile tehnologii pot ajuta la schimbarea lumii. Din toate nivelurile de sprijin pentru dezvoltarea tehnologică, ea consideră că China este foarte potrivită pentru dezvoltarea de noi tehnologii, precum RISC-V.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.