Samsung investește 8 miliarde de dolari în fabrica de cipuri Xi'an ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare pentru bliț NAND

Conform businesskorea, Samsung Electronics își va crește investiția de 8 miliarde de dolari în fabrica de cipuri Xi'an din China pentru a stimula producția de cipuri de memorie flash NAND. Samsung Electronics a spus că, pe măsură ce China lansează servicii comerciale 5G, iar Intel lansează procesoare Ice Lake pentru servere, cererea pieței poate crește anul viitor.

Aceasta este a doua fază a proiectului de cipuri de memorie flash Samsung Xi'an. Investiția totală pentru a doua fază a proiectului este de 15 miliarde USD, cu aproximativ 7 miliarde USD în prima fază și 8 miliarde USD în a doua fază.

În august 2017, Samsung a anunțat că va investi 7 miliarde de dolari în fabrica Xi'an care produce cipuri de memorie flash NAND în următorii trei ani. Acest plan de investiții va fi finalizat în martie anul viitor. Această investiție și investițiile viitoare trebuie să aducă producția de memorie flash 3D NAND a fabricii la cel puțin 130.000 de bucăți pe lună.

Compania de cercetare de piață TrendForce a declarat, pe 12 decembrie, că ponderea Samsung Electronics de pe piața globală a memoriei flash NAND a fost de 33,5% în al treilea trimestru al acestui an, iar cota finală Kioxia a fost de 18,7%. Față de trimestrul precedent, cota de piață Samsung a scăzut cu 1,4 puncte procentuale, iar cota de piață Kioxia a crescut cu 0,6 puncte procentuale. În plus, Intel a învins Hynix, iar cota sa de piață a crescut de la 8,7% la 10,9%, ocupând locul cinci.

În timp, cererea globală de memorie flash NAND poate crește, deoarece 5G va duce la mai multe date de capacitate mare stocate în memoria flash NAND. Producătorii de televiziune și furnizorii de conținut sunt așteptați să lanseze diverse servicii 8K la CES în Las Vegas anul viitor, acesta fiind un alt factor al cererii. În plus, dacă Intel lansează „Ice Lake” în a doua jumătate a anului viitor, cererea de cipuri de memorie de la companii de calculatoare cloud precum Microsoft, Google și Amazon poate depăși oferta pieței.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.