Samsung ISOCELL va lansa 100 de milioane de pixeli CMOS: practic sau gimmick?

Anterior, Xiaomi a anunțat la viitoarea ședință de comunicare a tehnologiei de imagine din 7 august că Redmi are o nouă oportunitate de a utiliza senzorul Samsung de 64 de megapixeli. De asemenea, a anunțat că va lansa și un viitor CMOS de 100 de megapixeli în viitor, tot de la Samsung.

În prezent, pixelii senzorului CMOS al smartphone-ului sunt în continuă creștere, nu numai Xiaomi, dar Realme va organiza și o întâlnire de comunicare pe 15 august, protagonistul este și un senzor de 64 de megapixeli.

De fapt, pentru noul senzor, Samsung ISOCELL a anunțat oficial că vor exista „știri mari”. pe 12 august și este de așteptat că va lansa oficial un nou senzor CMOS de 100 de milioane de pixeli. În acest fel, Samsung a fost "divulgare" în avans de Xiaomi. simt.



Pe 12 august, această mare veste, în afara speculațiilor este că Samsung va lansa un nou senzor de 108MP pe 12 august, în timp ce zvonurile că acest senzor va fi disponibil în 2020.

Cu toate acestea, potrivit surselor, în cazul în care nu există niciun accident, Xiaomi MIX4 ar trebui să lanseze acest CMOS de 100 de milioane de pixeli și să îl elibereze în a doua jumătate. De fapt, informațiile tehnice actuale despre acest senzor de 100 de milioane de pixeli sunt foarte mici. În trecut, bătălia de a juca 10 milioane de pixeli pare să fie o luptă pentru actualizarea la 100 de milioane de pixeli în viitor.

Conform micro-rețelei de colecție, CMOS-ul de 100 de milioane de pixeli Samsung va folosi noul tablou Quad Bayer, care are 108MP pixeli. În mod normal, imaginea va fi emisă la o rezoluție de 27 MP, care este de patru ori mai mică, folosind o metodă de 4 pixeli.

Nu este clar dacă utilizatorul poate realiza o ieșire de imagine de 108MP pixeli prin modul profesional al camerei. Chiar dacă poate, va provoca o presiune considerabilă asupra modulului CPU, cum ar fi CPU, GPU și ISP.

Chiar dacă poate emite, capacitatea modulului de procesare a imaginii din prima etapă poate dura mult timp pentru procesare, utilizatorul trebuie să aștepte ca timpul de ieșire a imaginii să fie mai lung, iar experiența utilizatorului nu este bună; al doilea este o imagine a unui pixel la un miliard de pixeli, care nu este necesar de către utilizatorul obișnuit. Cerințele lor reprezintă mai mult o îmbunătățire a calității imaginii. Dacă îmbunătățiți rezoluția și nu lucrați din greu la calitatea imaginii, acesta este doar un gimmick. În al treilea rând, nu se știe despre dimensiunea acestui senzor CMOS de 100 de milioane de pixeli. În spațiul limitat al telefonului mobil, dimensiunea senzorului este sigură. Va fi comprimat. Un pixel atât de mare este plasat pe un senzor de dimensiuni relativ mici. Cum se poate rezolva interferența dintre pixeli este, de asemenea, discutabil, deoarece poate reduce calitatea fotografiei.

Desigur, nu putem nega că schimbarea pixelului senzorului foto este o tendință. Din punctul nostru de vedere, creșterea pixelului este mai mult o bază pentru îmbunătățirea calității imaginii. După ce tabloul Quad Bayer al Samsung a fost reglat, utilizatorii trebuie să filmeze doar la 1/4 din rezoluția inițială, iar dispozitivul va contopi automat 4 dintre pixeli în 1 pixel pentru a obține detalii de imagine mai detaliate. Este, de asemenea, obiectivul final al senzorilor Samsung la nivel de miliard - îmbunătățirea calității imaginii și îmbogățirea detaliilor.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.