Raportul afirmă că deficitul de aprovizionare cu procesor Intel va continua în 2020

Presa taiwaneză DigiTimes, care are o istorie destul de fiabilă în ceea ce privește noutățile, raportează că se așteaptă ca penuria procesorului Intel să continue până la sfârșitul anului 2020. Am văzut deja o astfel de predicție de mult timp, după toate, CEO-ul companiei, Bob Swan a dat și o explicație sinceră a situației actuale. Rapoarte multiple din alte regiuni sugerează, de asemenea, că tot mai mulți parteneri iau în considerare favorizarea taberei AMD.


Capacitatea fabricilor de cip Intel a fost saturată și este dificil să răspundă cererii în exces. Însă pentru a menține transporturile, producătorii OEM și AIB trebuie să treacă la AMD, ceea ce înseamnă că concurenții vor câștiga mai multe cote de piață deținute anterior de Intel.

În plus, producătorii OEM / AIB nu pot suporta premium cipurile Intel, iar AMD oferă doar o alternativă mai rentabilă. În acest context, este posibil ca Intel să fie nevoit să tragă până în a doua jumătate a anului 2021 pentru a transforma lucrurile din nou.

Conform unui raport recent al Gartner, Intel a recuperat coroana numărul unu, dar înseamnă, de asemenea, că capacitatea fabricii sale a atins limita. Cu toate acestea, în ceea ce privește tehnologia proceselor, linia de produse de 7 nm bazată pe litografii ultraviolete extreme (EUV) nu ar trebui să fie afectată de întârzierea de 10 nm.

Conform foii de parcurs, Intel intenționează să lanseze primul produs de 7 miliarde în al patrulea trimestru din 2021, iar CEO-ul companiei recunoaște sincer că a pierdut o mare parte din cota de piață a procesorului.

Bob Swan atribuie problema trei domenii. Primul este o creștere a cererii pentru procesoare și cipuri de server (21%), care este mult mai rapid decât se aștepta în 2018 (doar 10%).

În al doilea rând, Intel a câștigat cota de piață de 100% din modemurile smartphone-urilor, dar acest lucru pune o presiune mai mare a cererii asupra propriilor fabrici.

Al treilea este biletul de salt de proces de 10 nm, care a adus o presiune mai mare pentru a îmbunătăți performanța procesului de generație anterioară de 14 nm. Mai ales că numărul de nuclee crește, dimensiunea cipului devine de asemenea mai mare.

Deși cea mai mare parte a conținutului este aceeași, este prima dată când Intel a dat suficiente motive pentru care nu poate satisface cererea de capacitate. De asemenea, partea reflectă motivul pentru care compania a repornit linia de producție de 22 mil. Pentru a compensa diferența de cerere și ofertă de 14 mil.

Dacă totul merge bine, Intel trebuie să treacă pe deplin la procesul EUN de 7 nm (echivalent cu procesul de 5 milimetri al TSMC) în al patrulea trimestru din 2021 și să permită procesul de 5 nm (echivalent cu 3 nm al TSMC) în 2024.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.