Veniturile pieței RF Qualcomm depășesc așteptările! Veniturile din primul trimestru au crescut cu 5%, până la 5.077 miliarde USD

Potrivit Reuters, miercuri, ora locală, Qualcomm nu numai că a anunțat că veniturile pieței RF în primul trimestru al anului fiscal 2020 au depășit așteptările, dar au dezvăluit că Comisia Europeană desfășoară investigații antitrust pe cipuri RF 5G.

Primul trimestru al anului fiscal 2020 la 29 decembrie 2019 a arătat că veniturile actuale ale trimestrialului Qualcomm au fost de 5,077 miliarde USD, cu o creștere de 5% față de 4,842 miliarde USD în aceeași perioadă a anului trecut; profitul net a ajuns la 925 de milioane de dolari SUA, cu o scădere de la 13 la an.

În același timp, compania a declarat într-un document de reglementare că Comisia Europeană investighează dacă Qualcomm se angajează în practici anticoncurențiale în Europa, utilizând poziția sa pe piață în cipurile de frecvență radio 5G.

De fapt, dacă vorbim despre investigații antitrust, aceasta nu este prima confruntare între Qualcomm și autoritățile de reglementare. Anul trecut, Comisia de comerț echitabil din Coreea de Sud a impus o amendă record de 873 de milioane de dolari la decizia Qualcomm de a lega în mod nejustificat furnizarea de chipset-uri de modem la drepturile de brevet, un brevet de monopol. În același timp, Qualcomm a pierdut un proces cu Comisia Federală a Comerțului din SUA anul trecut, iar cazul este încă atacat.

De menționat este faptul că compania a fost amendată în mod repetat de Uniunea Europeană. În iulie anul trecut, departamentul antitrust al UE a amendat Qualcomm cu 242 de milioane de euro (aproximativ 270 de milioane de dolari SUA), deoarece compania a încercat să împiedice un concurent să intre pe piață în urmă cu aproximativ 10 ani. Autoritățile de reglementare antitrust au amendat 977 de milioane de euro (aproximativ 1,23 miliarde de dolari), în principal pentru că compania a plătit Apple în schimbul utilizării exclusive de către Apple de chips-uri Qualcomm, care a aglomerat concurenți precum Intel.

În depunerea de miercuri, Qualcomm a spus că a răspuns la o anchetă a Comisiei Europene.

Pe de altă parte, unii analiști au subliniat că este puțin probabil ca ancheta autorităților de reglementare din UE să încetinească dezvoltarea lui Qualcomm pe piața cipurilor RF.

"Qualcomm a fost sancționat de mai multe ori pentru comportament anticoncurențial, care este unul dintre riscurile dezvoltării poveștilor. Au influență de piață, deoarece tehnologia lor este mult mai puternică decât concurenții." Chaim Siegel, analist la Elazar Advisors.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.