Qualcomm Liu Junyong: o nouă generație de SOC audio Bluetooth rezolvă punctele de durere ale căștilor wireless adevărate

În 2018, Qualcomm a introdus QC512x și QCC302x Bluetooth SoCs audio, conducând „revoluția wireless” a căștilor. Doi ani mai târziu, Qualcomm a lansat noua serie SoCs-QCC514x audio audio ultra-scăzută (top) și seria Qualcomm® QCC304x (entry-level și Mid-end) SoC, concentrându-se pe îmbunătățirea viitoarei generații de experiență cu căști wireless.


Se înțelege că seriile QCC514x și seriile QCC304x sunt optimizate pentru adevărate auditive wireless și dispozitive purtate de urechi, care pot oferi conexiuni mai robuste, o durată de viață mai lungă a bateriei, un confort mai mare și, de asemenea, integrează hardware dedicat pentru a sprijini zgomot activ hibrid (ANC hibrid) , asistent vocal și sunet și calitate vocală de top wireless.


„Cu ajutorul tehnologiei wireless adevărate, experiența utilizatorului din următoarea generație de căști wireless adevărate va deveni din ce în ce mai bună, iar căștile wireless adevărate vor continua să mențină o tendință de dezvoltare de mare viteză." Liu Junyong, director de marketing de produse la Qualcomm, a declarat pentru Jiwei.com.

Îmbunătățiți experiența căștilor wireless adevărate de generație viitoare

În opinia Qualcomm, cele două mari platforme, QCC514x și QCC304x, au pus bazele viitoarei generații de adevărate dispozitive wireless, în speranța de a promova cu adevărat transformarea produselor adevărate wireless prin noua platformă.

Forța motrice a unei astfel de schimbări provine de la cererea potențială și largă a pieței.

Într-un raport al sondajului privind utilizarea produselor audio lansat de Qualcomm în 2019, un sondaj a fost realizat în rândul a 6.000 de respondenți din Statele Unite, Regatul Unit, China, Japonia, India și Germania, din care 66% se crede că calitatea audio wireless a atins sau chiar a depășit-o pe cea a dispozitivelor cu fir, ceea ce reflectă acceptarea largă a produselor fără fir de către consumatori dintr-un aspect. În același timp, pentru produsele viitoare, așteaptă cu nerăbdare să obțină funcții mai bogate. Printre aceștia, 30% dintre respondenți speră că viitoarele căști pot susține urmărirea sporturilor, 50% dintre respondenți speră să sprijine auzul îmbunătățit, iar 53% dintre respondenți Cei care vor să sprijine asistenții vocali, până la 63% dintre utilizatori speră că produsele viitoare pot susține reducerea activă a zgomotului (ANC).

„Rezultatele acestui sondaj arată că, odată cu dezvoltarea tehnologiei, așteptările utilizatorilor pentru produse sunt din ce în ce mai mari, ceea ce va conduce direct la dezvoltarea rapidă a pieței viitoare și, de asemenea, factorul decisiv pentru utilizatori să decidă dacă să cumpere o anumită produs." A spus Liu Junyong.

Prin urmare, include UI de voce, reducere activă a zgomotului, consum de energie ultra-scăzut, potrivit pentru uzura de toate zilele, comutare fără roluri și asigură capacități audio de înaltă calitate, capacități de procesare multi-core, latență scăzută și conectivitate robustă, în special optimizate pentru forme mici de produse Toate tipurile de caracteristici au devenit capacitatea noii platforme.

Concret, cele două noi platforme audio lansate de Qualcomm includ în principal tehnologia TrueWireless Mirroring, care rezolvă problema legăturii și a vitezei de comutare a căștilor wireless; pachet WLCSP ultra-mic și performanțe excelente de consum de energie, îmbunătățind purtarea confortului și a duratei de viață a bateriei; integrare Funcție activă de reducere a zgomotului pentru îmbunătățirea experienței de ascultare și securitate; întregul sistem integrează asistenți vocali pentru a îmbunătăți experiența interactivă și așa mai departe.

"Qualcomm are un portofoliu complet de produse audio Bluetooth, incluzând platforma programabilă Bluetooth de top seria QCC512x pentru piața de înaltă performanță și platforma programabilă la nivel de intrare a seriei QCC302x pentru versiunea joasă și mijlocul. Ultimele noastre QCC514x și Seria de produse QCC304x, în principal Este un nou SoC optimizat pentru următoarea generație de căști wireless, pe noua generație de platforme, am îmbunătățit în continuare performanțele RF, incluzând o sensibilitate mai mare la recepție, o putere mai mare de transmisie și o conexiune RF mai robustă. În același timp, pe baza generației anterioare de platforme ultra-reduse, s-a făcut o optimizare suplimentară pentru scenarii de utilizare mai complexe și consum de energie ", a spus Liu Junyong.

TrueWireless Mirroring se adresează punctelor de durere multiplă platforme

Potrivit lui Liu Junyong, căștile adevărate pentru cască fără fir au două cască stânga și dreapta, deci aduce și o varietate de combinații. De exemplu, atunci când sunt folosite două cască, este un scenariu de utilizare stereo. În utilizarea efectivă, cum ar fi atunci când faceți un apel sau ascultați muzică, utilizatorul poate înlătura oricând unul dintre cască și poate folosi singur cască stânga sau dreapta. După aceea, utilizatorul poate reasambla cele două cască și le poate folosi ca cască stereo. Prin urmare, scenariile de utilizare de mai sus reprezintă o provocare mare pentru produsele wireless adevărate și este, de asemenea, unul dintre cele mai mari puncte de durere ale adevăratelor produse wireless adevărate. Când utilizatorul combină cască, poate exista un caz în care conexiunea cască este lentă și sunetul poate fi întrerupt.

Și de această dată Qualcomm a lansat tehnologia TrueWireless Mirroring, poate rezolva astfel de puncte de durere ale utilizatorilor.

Liu Junyong a spus că oglindirea TrueWireless poate susține orice combinație de căști, și, de asemenea, acceptă comutarea dinamică și fără sudură. Tehnologia TrueWireless Mirroring permite uneia dintre cască să stabilească o conexiune cu telefonul, iar cealaltă cască se află într-o conexiune „oglindă”. Când utilizatorul scoate cască care este conectat la telefon, căștile oglindă oglindite pot stabili rapid și perfect o conexiune cu telefonul fără a întrerupe audio. În plus, TrueWireless Mirroring acceptă și gestionarea unei singure adrese Bluetooth. Indiferent dacă se utilizează simultan o cască sau două căști, utilizatorul poate vedea dispozitivul cu aceeași adresă Bluetooth. Acest lucru poate, de asemenea, să realizeze mai bine absența auditivelor și a asistenților vocali. Muncă.

În 2018, Qualcomm a lansat tehnologia TrueWireless Plus pe platformele audio de generație anterioară QCC512x și QCC302x, care este o tehnologie end-to-end. Atunci când un smartphone este echipat cu o platformă mobilă Qualcomm Snapdragon care acceptă TWS +, atunci când este utilizat cu un set de căști QCC512x sau QCC302x, acesta poate funcționa într-un mod de conectare TWS + de la capăt pentru a oferi utilizatorilor o experiență mai bună, inclusiv o putere mai mică consum. , Latență mai mică și conexiuni mai fiabile.

Cea mai recentă tehnologie TrueWireless Mirroring nu depinde de platforma de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că unele telefoane mobile de pe piață care nu sunt echipate cu platforme mobile Snapdragon pot fi, de asemenea, împerecheate cu tehnologia TrueWireless Mirroring pentru a obține o experiență bună a utilizatorului. Aceasta înseamnă că tehnologia TrueWireless Mirroring a devenit o tehnologie de conectare mai largă aplicabilă diferitelor telefoane mobile de pe piață.

Pentru aceleași căști wireless conectate la telefoane mobile diferite, experiența este diferită. Liu Junyong a spus că acest lucru se datorează faptului că căștile diferite pot suporta mai multe codecuri (CODEC), inclusiv SBC, AAC, aptX, etc. Unele căști acceptă numai SBC, dar nu și AAC; sau unele căști pot suporta mai multe codecuri audio. Acest lucru depinde de abilitatea codecului audio din partea telefonului atunci când utilizatorul conectează căștile la diferite telefoane. Dacă aceeași cască este conectată la diferite telefoane mobile, experiența utilizatorului poate fi diferită datorită diferitelor codecuri audio acceptate de telefonul mobil funcțional.

"În mod specific, dacă partea telefonului acceptă aptX și partea căștilor acceptă și aptX, atunci aceasta funcționează în modul aptX, iar experiența utilizatorului este o experiență apropiată de CD sau mai mare decât calitatea sunetului CD. Dacă codecul SBC este conectat, Dvs. poate obține doar experiența utilizatorului la nivelul SBC; dacă conectați un codec AAC, veți obține experiența utilizatorului AAC în consecință, acesta fiind unul dintre motivele principale ", a spus Liu Junyong.

Performanță îmbunătățită de reducere a zgomotului

Se înțelege că produsele de nouă generație QCC514x și QCC304x acceptă ambele reduceri active ale zgomotului. Într-un pachet mic WLCSP, Qualcomm integrează un modul activ de reducere a zgomotului, care este un modul DSP independent. Atunci când utilizatorul activează funcția de reducere a zgomotului activ, consumul suplimentar de energie va fi foarte mic, adică, în timp ce sprijină reducerea activă a zgomotului, se poate realiza în continuare un consum de energie foarte scăzut.

Potrivit lui Liu Junyong, reducerea activă a zgomotului acceptă două moduri: unul este un mod de reducere a zgomotului hibrid de înaltă performanță, iar celălalt este un mod de transmisie transparent.

Modul de transmisie transparentă înseamnă că, după ce utilizatorul pornește modul, se pot auzi și sunete ale mediului înconjurător când ascultă muzică. Aceasta permite utilizatorului să obțină o securitate mai mare în scenariul de utilizare. De exemplu, atunci când ascultă muzică în timpul mersului, utilizatorii doresc în continuare să audă sunetul mașinilor din jur, ceea ce poate îmbunătăți siguranța la mers.

Anterior, platforma QCC512x furnizată de Qualcomm a reușit să sprijine funcția activă de reducere a zgomotului, iar clienții de pe piață au lansat produse pentru căști care susțin această funcție. Noua platformă QCC514x lansată a îmbunătățit performanțele pentru reducerea activă a zgomotului. În plus, designul căștilor adevărate wireless semi-in-ear aduce noi provocări tehnologiei, cum ar fi dacă reducerea activă a zgomotului se poate potrivi bine cu designul semi-in-ear al multor produse viitoare. Prin urmare, pe seria QCC514x, Qualcomm a îmbunătățit performanța funcției de reducere a zgomotului activ pentru a sprijini reducerea adaptativă a zgomotului activ.

Liu Junyong a spus că Qualcomm a acumulat mulți ani de reducere a zgomotului în voce, inclusiv tehnologia de reducere a zgomotului de a VIII-a generație introdusă în generația anterioară de produse. Qualcomm continuă să își îmbunătățească tehnologia în domeniul reducerii zgomotului vocal, în speranța de a oferi clienților performanțe mai bune de reducere a zgomotului, inclusiv îmbunătățiri suplimentare ale noilor produse. În plus, deoarece platforma QCC514x folosește o arhitectură complet deschisă, mulți parteneri terți pot integra și tehnologii avansate pe platforma Qualcomm pentru a oferi clienților mai multe opțiuni.

SoC-urile QCC514x și QCC304x sunt optimizate pentru a sprijini puterea redusă din industrie în cazuri diferite de utilizare.

"De exemplu, în starea de așteptare, utilizatorul poate activa reducerea zgomotului activ sau poate activa vocea mereu pornită. Într-un astfel de scenariu, QCC514x are o durată de viață a bateriei care este cu 86% mai lungă decât concurența. În apel starea, utilizatorul activează funcția hands-free cVc reducerea zgomotului, iar reducerea activă a zgomotului este activată, durata de viață a bateriei QCC514x este cu 26% mai lungă decât cea a produselor concurente. Dacă utilizați reducerea zgomotului activ când ascultați muzică, utilizatorii pot activați vocea mereu pornită. 22%. Acestea sunt optimizări ale consumului de energie pentru scenarii de utilizare efectivă. Când utilizează produse wireless adevărate, utilizatorii nu folosesc doar o singură funcție, astfel încât combinarea atâtor funcții complexe poate oferi utilizatorilor un consum de energie foarte scăzut. iar sprijinul pentru utilizarea tuturor condițiilor meteorologice este o provocare mare, aceasta fiind, de asemenea, o problemă pe care ne concentrăm pe rezolvarea în platforma de nouă generație. ”, a spus Liu Junyong.

Liu Junyong a subliniat că îmbunătățirea calității sunetului implică optimizarea sistemului. Din perspectiva hardware-ului platformei SoC, diferite soluții oferite de diverși producători sunt compuse din procesoare și codec-uri audio pe arhitectura sistemului, dar, de fapt, nivelul de optimizare hardware al întregii platforme de sistem este diferit, ceea ce este, de asemenea, comparat cu Qualcomm. Avantajul altor producători pe piață.

"Inclusiv codec-uri de calitate superioară, cum ar fi aptX, proiectarea puterii sistemului și capacitățile de procesare DSP. De la platforma de generație anterioară până la platforma recent lansată, Qualcomm insistă asupra optimizării calității sunetului a întregului sistem de mulți ani. calitatea sunetului este o achiziție a utilizatorului Primul factor luat în considerare de setul cu cască, iar atunci când avem în vedere o platformă, suntem mai preocupați de caracteristicile și capacitățile întregului sistem, decât de un singur aspect ", a spus Liu Junyong.

aptX Adaptive oferă legături robuste de înaltă calitate

În 2018, Qualcomm a lansat QualcommaptXAdaptive, un codec audio de nouă generație care acceptă ajustări dinamice. Combină stabilitatea, calitatea sunetului de nivel superior, scalabilitatea și latența scăzută. Iar aplicațiile cu cerințe audio ridicate aduc o experiență excelentă de ascultare wireless.

Atât QCC514x cât și QCC304x acceptă tehnologia audio Qualcomm aptX Adaptive. Bazat pe aptX Adaptive, poate menține întotdeauna o conexiune robustă în diferite scenarii de utilizare. Această tehnologie poate ajusta în mod adaptativ rata codului de transmisie în funcție de mediul clientului și de starea de interferență a frecvenței radio, asigurându-se că utilizatorii se pot bucura de o conexiune stabilă în orice moment. În condițiile unei conexiuni stabile, Qualcomm speră, de asemenea, să ofere clienților o calitate a sunetului de nivel CD sau de calitate superioară.

În plus, atunci când joacă jocuri și vizionează videoclipuri, utilizatorii pot prezenta alte cerințe mai mari, cum ar fi funcțiile cu latență scăzută. Bazat pe tehnologia aptX Adaptive, atunci când un utilizator joacă un joc, dispozitivul audio poate trece adaptativ la un mod cu latență scăzută; în timpul unui apel, trece în mod adaptiv la un mod de apel de voce cu rezoluție înaltă. Din perspectiva unei experiențe complete a utilizatorilor, tehnologia aptX Adaptive rezolvă unele contradicții existente în utilizarea reală. Muzică de înaltă calitate, conectivitate robustă, latență scăzută și voce de înaltă calitate sunt toate caracteristicile pe care utilizatorii doresc să le obțină simultan. Modul de a permite utilizatorilor să schimbe liber în diferite scenarii de aplicații pentru a obține o experiență excelentă este de fapt o problemă pe care această tehnologie speră să o rezolve.

Potrivit lui Liu Junyong, multe telefoane mobile de pe piață au început să suporte tehnologia aptX Adaptive, inclusiv Xiaomi, Asus, Sharp, Sony, ZTE ș.a. Liu Junyong consideră că, pe partea căștilor, aptX Adaptive poate fi combinat cu partea de telefon mobil pentru a oferi o conexiune mai robustă, o calitate mai bună a sunetului și scenarii de utilizare adaptivă, care este o tendință viitoare.

Liu Junyong a spus că problemele actuale cu care se confruntă utilizatorii în utilizarea produselor wireless adevărate nu pot fi rezolvate prin codecuri statice. Primul lucru care poate fi conceput este faptul că există o anumită contradicție între rata mare de biți și anti-interferențe. Realizarea unei calități de sunet ridicate necesită o rată de biți mare, dar o rată de biți mare înseamnă, de asemenea, că anti-interferența este degradată și nu îndeplinește cerințele de calitate ridicată. Qualcomm a promovat energic adoptarea tehnologiei aptX Adaptive din partea telefonului mobil până la partea căștilor. Sperăm că, cu noua serie de produse lansată, putem ajuta clienții să proiecteze următoarea generație de produse cu adevărat competitive pe piață prin TrueWireless Mirroring combinat cu tehnologia aptX Adaptive.

Toți asistenții vocali integrați QCC

Potrivit lui Liu Junyong, QCC5141 pentru produse de nivel superior oferă în mod specific activarea cuvintelor de trezire, care este întotdeauna online pentru mai multe ecosisteme vocale. Seria QCC304x pentru produsele entry-level și mid range poate asigura activarea vocală a butonului pentru mai multe ecosisteme vocale, ajutând OEM-urile să implementeze funcțiile de asistent vocal mai rapid și mai ieftin. Funcția de asistent vocal va fi integrată și pe întreaga gamă de produse QCC.

"În sondajul anterior efectuat de utilizatori, am văzut, de asemenea, că asistentul vocal este, de asemenea, o funcție pe care utilizatorii se așteaptă să o experimenteze în produsele viitoare. În prezent, inclusiv Google, Amazon, Baidu, Ali și mari producători de telefoane mobile, ei desfășoară activ asistenți vocali. Piața. Platformele noastre din seria QCC pot satisface nevoile diverse de a sprijini clienți diferiți prin intermediul tehnologiei de vârf online în permanență. ”, A spus Liu Junyong.

De asemenea, se înțelege că prin adăugarea acestei funcții la produsele SoC de nivel mediu și de nivel mediu, Qualcomm sprijină OEM-urile pentru prima dată cu o soluție cu un singur cip pentru a furniza funcții de asistent vocal pentru segmente de piață cu prețuri mai mici, permițând asistenților vocali să

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.