Mini-LED-ul strălucește la emisiunea CES din SUA, TCL Huaxing conduce noua tendință de afișare

Lumina de fundal mini-LED a devenit o direcție importantă pentru modernizarea panourilor LCD. La evenimentul anual anual de electronice pentru consumatori-CES din Las Vegas, SUA, TCL a demonstrat tehnologia de afișare de generație viitoare Mini-LED. Afișarea acestui produs provine de la ecranul cu stele TCL Huaxing MLED, care arată puterea cercetării științifice a TCL Huaxing în câmpul de afișare în lume.

În domeniul afișajului, HDR a devenit standard pentru televizoarele de înaltă calitate, iar tehnologia Mini-LED poate atinge cu ușurință standardul actual HDR. În viitor, Mini-LED va accelera pătrunderea pe piața afișajelor, va readuce afișajul la calitatea imaginii în sine și va îmbunătăți, de asemenea, situația în care produsele din panoul LCD nu au rezistență la produsele cu panou OLED din cota de piață.


Multi-giganti apuca plaja Mini-LED

Mini-LED-ul devine cel mai scump câmp de afișare. Din 2019, TCL, Apple, Hisense, Asus, Innolux, AUO, BOE și alți giganți au lansat iluminare de fundal Mini-LED sau televizoare, monitoare, VR și mașini similare. Display și alte produse finale.

În ianuarie 2019, TCL a lansat produsul de fundal Mini-LED sub formă de televizor TCL X10 QLED 8K, cu un ecran de 75 inci, o rezoluție de 8K (7680 * 4320) și un raport de ecran de 16: 9. În plus la TCL, există mai mulți giganți au lansat și produse de iluminare de fundal Mini-LED. Produsul de fundal Mini-LED lansat de ASUS în ianuarie 2019 este ProArt PA32UCX, iar produsul de fundal Mini-LED lansat de Acer în aprilie 2019 este afișarea ConceptD CM7321K. În plus, potrivit rapoartelor Digitimes, Apple intenționează să lanseze produse de iluminare de fundal Mini-LED la sfârșitul anului 2020 sau la începutul anului 2021, inclusiv iPads de 10-12 inci și MacBooks de 15-17 inci.

Deci, care este exact forța motrice din spatele Mini-LED-ului devenind dragul câmpului de afișare?

În comparație cu OLED, avantajele ecranului de fundal LCD Mini-LED sunt că poate obține efectul de afișare, experiență subțire și ușoară comparabilă cu panoul OLED la un cost mai mic, are capacitate de producție la scară largă și are o durată de viață mai lungă și un consum de energie mai mic. . Lumina de fundal mini-LED poate fi utilizată cu substraturi flexibile pentru a obține un ecran curbat similar cu OLED și are mai multe avantaje decât OLED în ceea ce privește fiabilitatea sursei de lumină.

Astăzi, viteza de dezvoltare a mini-LED-urilor este destul de uimitoare. Multe companii avansate sunt optimiste cu privire la tendințele lor de dezvoltare viitoare și au intervenit pentru a distribui „tortul”. Se pare că uriașii panouri LCD-uri au devenit „trendul”. De exemplu, TCL Huaxing MLED Star Screen este primul produs din lume care utilizează proces TFT-LCD combinat cu substrat de sticlă de siliciu amorf pentru a conduce mini-LED activ. Aceasta este o revoluție tehnologică nouă, care aduce potențialul Mini-LED-ului pentru a se juca pe deplin până la extrem.

Ecranul TCL Huaxing MLED Star este dedicat îmbunătățirii calității afișajului sub toate aspectele. Star Screen NTSC este de până la 100%, ceea ce crește plăcerea gamei de culori cu 38% + comparativ cu produsele obișnuite, iar 100% restabilește adevărata scenă minunată, fără să lipsească nicio culoare. Experiența de calitate a imaginii este comparabilă cu OLED, care poate aduce spectatorului o experiență vizuală nouă și uimitoare; contrastul LCD-ului tradițional este în general de aproximativ 1000: 1, iar contrastul static al ecranului dual este de aproximativ 500.000: 1. Ecranul de stele TCL Huaxing MLED are un raport de contrast de până la 1 milion: 1, cu o performanță de detaliu mai perfectă; Pe ecranul OLED vor apărea „persistența imaginii” sau fenomenul „ecran de ardere”, când pe ecran apare o nouă imagine, va apărea în continuare Câteva imagini din imaginea anterioară. TCL Huaxing are o soluție la fenomenul afterimage, iar imaginea dinamică este mai netedă și mai clară.

În plus, prima soluție LED de substrat de sticlă integrată TCL Huaxing are protecție ecologică ecologică și susține semnificația dezvoltării durabile. Eficiența luminoasă ridicată a LED-urilor este asociată cu întunecarea dinamică a zonei MLED 5000, care este mai eficientă din punct de vedere energetic. Comparativ cu un produs Mini-LED On PCB, este echivalent cu economisirea sticlelor de plastic de 182 500 ml. În plus, în comparație cu produsele OLED, consumul de energie al Star Screen poate fi redus cu 60%. Cu produsele de 75 inci pornite timp de 12 ore pe zi, consumul de energie al Star Screen va fi redus cu 1515 grade pe an în comparație cu produsele obișnuite, ceea ce este echivalent cu o familie de trei ani pe an consumul de energie electrică, beneficiile pentru mediu sunt echivalente cu plantând încă 40 de metri pătrați de pădure.



„Pragul ridicat” favorizează întreprinderile conducătoare

Cu toate acestea, nu este ușor să distribuiți „tortul” în câmpul Mini-LED, în principal pentru că pragul Mini-LED este ridicat și există multe dificultăți în tehnologia actuală. Mai exact, în segmentul de cipuri, dimensiunea cipurilor Mini-LED este semnificativ mai mică, astfel încât cerințele pentru consistența lungimii de undă și uniformitatea grosimii sunt crescute, iar dificultatea controlului randamentului este crescută. În segmentul de ambalare, cerințele segmentului de cip sunt crescute după ce dimensiunea cipului este redusă. Mărimea perlelor a fost redusă în consecință, iar trecerea la noile tehnologii, cum ar fi patru în unu sau COB, a crescut dificultatea. În procesul de integrare, producătorii trebuie să fixeze mii de cipuri Mini-LED pe substratul PCB sau substratul de sticlă. Există încă o diferență calitativă în transfer, dar dificultatea este semnificativ îmbunătățită în comparație cu produsele LED tradiționale.

Dificultățile tehnice ale mini-LED-urilor în ceea ce privește dimensiunea cipului, procesul de ambalare și integrarea modulului nu sunt reduse. În plus, modulele de iluminare mini-LED sunt de obicei realizate pe plăci PCB. Deoarece Mini-LED-urile au multe varietăți și puține numere inițiale, costul PCB-urilor este de obicei mai scump.

Cine poate lua rolul principal în rezolvarea acestor probleme tehnice va lua rolul principal atunci când mănâncă „tort” Mini-LED. TCL Huaxing, care deține o serie de brevete de bază, este mai puternic în soluționarea acestor probleme tehnice. Numai în ianuarie-septembrie 2019, Grupul TCL a investit 3,89 miliarde de yuani în cercetare și dezvoltare și a depus 1.527 cereri de brevete internaționale PCT. Începând cu trimestrul al treilea al anului 2019, TCL a prezentat un număr de 11.641 de cereri de brevete internaționale PCT, care acoperă țări și regiuni precum Europa, Statele Unite și Coreea de Sud; 41.296 brevete chineze; 11.704 brevete străine; și brevete cuantice deschise pe locul doi în lume.

Cu un număr mare de rezerve și brevete tehnice, TCL Huaxing a dezvoltat primul ecran MLED de 75 inci 8K MLED, care a folosit pentru prima dată un substrat de sticlă în loc de placă PCB ca placă din spate cu LED. MLED are un avantaj competitiv față de costurile convenționale ale modulelor Mini-LED și WOLED de pe PCB.

Dificultățile tehnice de instalare a mini-LED-urilor pe substraturile de sticlă sunt reflectate în procesul de producție a substratului și în procesul SMT. Pentru a asigura un efect de lipit bun, TCL Huaxing a ajustat secvența procesului de producție a substratului și a optimizat procesul pentru a rezolva problema oxidării ușoare a Cu, asigurând în același timp că alte caracteristici ale substratului nu au fost afectate după ajustare. În procesul SMT, TCL Huaxing a trecut Tentativul de a ajusta dimensiunea deschiderii stencilului și volumul de staniu pentru a rezolva problema anormală. În plus, TCL Huaxing a optimizat și procesul inovator pentru a asigura uniformitatea luminozității întregii mașini.

Mini-LED-ul TCL Huaxing pe sticlă a realizat progrese tehnologice în proiectarea substratului, procesul SMT, asamblarea modulelor și algoritmii de conducere. În ceea ce privește designul substratului, TCL Huaxing a optimizat rutarea și proiectarea lățimii liniei pentru o acțiune cu curent ridicat; optimizarea designului LED-ului pentru efecte optice; cu privire la procesul SMT, TCL Huaxing a optimizat procesul pentru a obține randamentul scontat; pe ansamblul modulului, prin optimizare Disiparea căldurii modulului și designul structural fac ca efectul de disipare a căldurii și rezistența modulului să atingă standardul. În plus, TCL Huaxing a adoptat, de asemenea, noi tehnologii dezvoltate independent pe algoritmii hardware și software de acționare, pentru a optimiza efectul Dimming local și afișaj.

Pe lângă faptul că are un număr mare de rezerve și brevete tehnice, TCL Huaxing are și cea mai mare linie de producție G10.5 din lume, care conduce la producerea de mini-LED ultra-mari pe produse din sticlă. În plus, TCL Huaxing are avantajul integrării verticale, iar produsele sale pot fi produse rapid în masă pe întreaga mașină.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.