Rezistențele MLCC și a cipurilor continuă să crească prețurile, iar rata de utilizare a capacității Q2 a producătorilor poate ajunge la 70%

Pe 8 ianuarie, potrivit Agenției Centrale de Știri, persoanele din interiorul industriei au subliniat că deficitul de furnizare de MLCC și rezistențele de cip vor continua până în al doilea trimestru al acestui an, iar creșterea prețurilor va continua. Rata de utilizare a capacității producătorilor asociați în al doilea trimestru este de așteptat să crească până la aproape 70%.

Se raportează că persoanele din interiorul industriei au investigat lanțul de aprovizionare relevant și au constatat că nivelul actual de inventar al furnizorilor de canale, fabricilor de servicii de turnare electronică (EMS) și a producătorilor este scăzut. Reînnoirea inventarului preconizat a continuat până în al doilea trimestru al acestui an.

În ceea ce privește utilizarea capacității, persoanele din interiorul industriei au spus că producătorii de componente pasive au șansa de a reveni la aproape 70% în al doilea trimestru. Printre ele, fabricile Yageo din continent se confruntă încă cu problema forței de muncă insuficiente. Este de așteptat ca situația ocupării forței de muncă să se îmbunătățească semnificativ după luna februarie a acestui an, iar rata de utilizare a capacității lui Yageo va crește de la 50% la 60% actual până la sfârșitul primului trimestru.

În ceea ce privește prețul, știrile lanțului de aprovizionare au dezvăluit că Yageo a crescut prețurile la MLCC și la rezistențele de film gros la începutul acestui an, o creștere de cel puțin 10%, dar în prezent crește doar prețul pentru furnizorii de canale și nu a crescut prețurile. pentru fabricile EMS.

Anterior, rapoartele de investiții străine au subliniat că smartphone-urile 5G au o forță de atracție puternică și este de așteptat ca prețul MLCC-urilor de uz general să crească cu 30-50% în acest an. În prezent, inventarul unor furnizori de MLCC a fost retras, iar zilele de inventar au fost mai mici de o lună. Acestea se completează activ pentru a satisface cererea clienților. Se așteaptă ca inventarul cu zile înainte de Anul Nou Lunar să revină la nivelul de 1,5 luni.

În plus, raportul de investiții străine a subliniat, de asemenea, că prețul produselor MLCC low-end a crescut, iar unele specificații ale produselor au început să crească în al patrulea trimestru al anului trecut, iar prețul produselor high-end a rămas stabil. În prezent, vizibilitatea generală a comenzii MLCC este de până la 6 luni.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.