Ați pierdut pentru Qualcomm Snapdragon 865? Coreea de Sud nu va vinde telefonul Samsung Exynos S20

Noul telefon pilot Samsung Electronics, seria Galaxy S20, este de așteptat să fie disponibil pe piața globală pe 6 martie. Conform rapoartelor mass-coreene, Samsung nu va vinde telefoane mobile Galaxy S20 echipate cu propriul procesor Exynos 990 în Coreea de Sud de data asta. Industria speculează că motivul poate fi acela că Samsung nu a reușit să reducă prețul și performanța procesoarelor Exynos și a decalajului procesoarelor Qualcomm.


Samsung a anunțat recent cea mai recentă serie-pilot Galaxy S20 și noua mașină pliabilă Galaxy Z Flip, care a provocat o atenție mare a pieței. BusinessKorea a subliniat că seria Samsung Galaxy S20 continuă practica anilor precedenți și este împărțită în două versiuni echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon 865 și Samsung Exynos 990. Cu toate acestea, Samsung a decis să nu lanseze de această dată telefoanele din seria Exynos Galaxy S20 în Coreea de Sud. Este prima dată când telefoanele-pilot Exynos au fost excluse de pe piața coreeană. Acest lucru înseamnă că obiectivul Samsung de a deveni lider global al fabricii de semiconductori pentru sistem până în 2030 se poate confrunta cu încercări.

Raportul a subliniat că, în conformitate cu practicile anterioare, telefoanele-pilot Samsung Samsung Exynos sunt furnizate în principal pe piețele coreene și europene, în timp ce telefoane emblematice Qualcomm sunt vândute în America de Nord și China. În ceea ce privește motivul pentru care Samsung a decis să nu lanseze telefoanele din seria Galaxy S20 bazate pe Exynos în Coreea de Sud în acest an, surse din industrie speculează că motivul poate fi acela că Samsung nu a reușit să închidă diferența de preț și de performanță între procesoarele Exynos și procesoarele Qualcomm.

Trebuie spus că Qualcomm, proprietarul celui mai puternic cip de telefon mobil Snapdragon 865 din lume, este încă cel mai important procesor de telefonie mobilă din lume. Deși pe piața de viitoare a cipurilor 5G, cu excepția Apple, Qualcomm, Samsung, MediaTek și Huawei Hisilicon ar putea avea un concurs puternic, deocamdată, există într-adevăr un decalaj în cota de piață a fabricilor de tehnologie menționate mai sus.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.