Companiile japoneze aflate în situații de epidemie: Panasonic are în vedere înlocuirea producției, Sony intră în stare de urgență

Potrivit China State Grid, epidemia de pneumonie din Wuhan continuă să se răspândească, iar companiile japoneze cu operațiuni mari de producție în China nu pot sta singure. În ultimele două zile, o serie de giganti japonezi de electrocasnice au organizat conferințe de presă, exprimându-și îngrijorarea cu privire la impactul epidemiei, iar unele companii japoneze se pregătesc să transfere producția în alte țări și regiuni.


Se raportează că Matsushita Electric Co., Ltd. CFO Umeda a declarat la o conferință de presă din 3 februarie că Matsushita Electric fabrica pe scară largă a fabricii de echipamente și echipamente de fabricație din Suzhou, Jiangsu a fost închisă după izbucnire și este de așteptat se va desfășura pe 10 februarie. Reluarea lucrărilor va fi cu o săptămână mai devreme decât se așteptase anterior. În acel moment, angajații companiei care s-a întors în Japonia vor fi trimiși să continue activitatea, iar politicile de funcționare vor fi ajustate în timp util, în conformitate cu politicile de răspuns ale administrațiilor chineze și locale ale situației epidemice.

Cu toate acestea, noua epidemie de pneumonie este încă răspândită și Panasonic a spus că nu poate estima temporar impactul cauzat de aceasta. "Dacă reluarea fabricii este amânată din nou, compania va suferi în mod inevitabil de efectele lanțului, așa că vom avea în vedere și dezvoltarea componentelor și produselor electronice. Pregătirile pentru producția alternativă."


De asemenea, Sony și-a redus scala de producție în China și a lansat programul BCP (un plan de urgență la nivelul întreprinderii pentru menținerea continuității afacerii). Sony și-a închis anterior fabrica de smartphone-uri la Beijing și plănuia să suspende operațiunile până la sfârșitul lunii martie.

În cadrul conferinței de presă din data de 4, Shishi Yushu, CFO-ul Sony a dezvăluit că Sony și-a ridicat anterior datele privind bugetul economic pentru anul în curs, dar dacă epidemia de pneumonie continuă să se extindă și să afecteze reluarea activității, poate fi posibilă compensarea acestei creșteri a performanței. .

Se raportează că Sony are mai multe fabrici în Jiangsu, Guangdong, Beijing și Shanghai. În timp ce reduce scala de producție a propriilor fabrici din China, Sony subcontractează și producția de piese și componente la aproape 600 de furnizori chinezi.

Potrivit presei japoneze, nivelul de precauție al Sony a fost mai mare decât cel din perioada cutremurului din Marea Est Japonia din 2011.


De asemenea, Sharp a declarat la o conferință de presă pe data de 4 că, dacă impactul epidemiei continuă să se intensifice, va avea în vedere mutarea operațiunilor de producție inițial din China în alte țări și regiuni: "Operațiunile de producție în China sunt foarte importante pentru Sharp. Ocuparea unui proporțional considerabil, vom studia cu atenție tendințele autorităților chineze și logistica echipamentelor de producție.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.