Se raportează că Nvidia a lansat negocieri aprofundate cu privire la achiziția de Arm și intenționează să închidă afacerea în câteva săptămâni

Conform ultimelor știri, Nvidia a lansat negocieri aprofundate cu privire la achiziția companiei de cip Softbank Arm, și intenționează să încheie o tranzacție Arm în câteva săptămâni. Se pare că Nvidia este singurul cumpărător care negociază achiziția producătorului de cip Arm.

Știrile anterioare au spus că SoftBank Group încearcă să vândă parțial sau integral compania de proiectare și software a semiconductorilor Arm Holdings.

Oamenii familiarizați cu această problemă au spus că cele două părți urmăresc să ajungă la un acord în următoarele săptămâni și că Nvidia este singura companie care a purtat negocieri specifice cu SoftBank. Dacă acordul este încheiat cu succes, se preconizează că va naște una dintre cele mai mari tranzacții din istoria industriei semiconductorilor.

Analistul Neba Campling, Mirabaud Securities, a declarat că, în calitate de companie de proiectare IC, avantajul Nvidia constă în capacitatea sa de a se concentra pe cercetare și dezvoltare și operațiuni de programare și este de așteptat să coopereze cu Arm.

Achiziționarea Armului va ajuta Nvidia să devină lider în industrie. Până atunci, produsele Arm se vor extinde de la dispozitive mobile la mașini inteligente, centre de date și echipamente de rețea. Nvidia își poate folosi avantajele în cipurile grafice high-end pentru a intra în procesarea inteligenței artificiale a centrului de date. Aspecte și alte domenii.

Oamenii familiarizați cu această problemă au spus că cele două părți nu au luat încă o decizie finală, iar negocierile pot fi întârziate și chiar situația poate fi ruptă. Dacă nu se ajunge la un acord, SoftBank poate căuta alți dobânditori interesați.

În ceea ce privește progresul acordului, Nvidia, SoftBank și Arm au refuzat să comenteze.

Potrivit Bloomberg News, oamenii familiarizați cu problema au spus că SoftBank a negociat cu Apple pentru vânzarea Arm. Dar atunci Apple a renunțat la ofertă, deoarece deținerea afacerii Arm poate ridica îngrijorări cu privire la modul în care compania se va confrunta cu concurenții care se bazează și pe tehnologia Arm.

Bloomberg a analizat faptul că SoftBank Group a achiziționat Arm, cea mai mare companie de tehnologie listată din Marea Britanie la acea vreme, la un preț de aproximativ 32 miliarde USD în 2016, care în prezent ar putea ajunge la 100 miliarde USD. Dacă se ajunge la un acord cu Arm, aceasta poate deveni cea mai mare achiziție din istoria industriei semiconductorilor. Deși Nvidia are suficiente fonduri și motivație pentru a achiziționa Arm. Nvidia poate spera să ajungă la un acord, dar SoftBank poate avea o alegere mai bună.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.