Intel lansează noi FPGA cu cea mai mare capacitate din lume

Astăzi, Intel a lansat oficial FPGA cu cea mai mare densitate din lume.

Stratix® 10 GX 10M FPGA are 10,2 milioane de celule logice și este în producție de volum. Acest FPGA cu densitate extrem de mare se bazează pe arhitectura FPGA Intel Stratix 10 existentă și pe tehnologia avansată Intel Integrated Multi-Chip Bridge Interconnect Bridge (EMIB). Acesta combină două cipuri logice de bază Intel Stratix 10 GX FPGA de înaltă densitate (fiecare cu o capacitate de 5,1 milioane de celule logice) și celule I / O corespunzătoare folosind tehnologia EMIB. Intel Stratix 10 GX 10M FPGA are 10,2 milioane de celule logice și este de aproximativ 3,7 ori mai dens decât Stratix 10 GX 1SG280 FPGA, care este cel mai dens ambalat dispozitiv din familia Intel Stratix 10 originală. Tehnologia EMIB Intel este doar una dintre numeroasele inovații tehnologice de procesare, fabricare și ambalare care permit Intel să proiecteze, să producă și să ofere cea mai mare densitate FPGA din lume (reprezentând puterea de calcul).

Pe măsură ce designul ASIC crește, la fel și nevoia de proiectare și simulare a prototipului. Furnizorii de sisteme de simulare și simulare ASIC off-the-raft (COTS) pot obține un avantaj competitiv semnificativ dacă sunt capabili să folosească cele mai mari FPGA disponibile astăzi.

Sistemele de simulare și prototipuri sunt concepute pentru a ajuta producătorii de semiconductori să descopere și să evite defectele costisitoare de design hardware și software înainte de fabricarea cipurilor, economisind milioane de dolari.

Cu cele mai mari FPGA, puteți încorpora proiecte mari ASIC, ASSP și SoC în cât mai puține dispozitive FPGA. FPGA-urile Intel Stratix 10 GX 10M sunt cele mai recente dintr-o gamă de familii mari de FPGA pentru acest tip de aplicație. Noul Intel Stratix 10 FPGA susține dezvoltarea sistemelor de simulare și prototipare pentru proiectări IC digitale care consumă miliarde de porți ASIC. FPGA Intel Stratix 10 GX 10M cu 10,2 milioane de celule logice acceptă acum Intel® Quartus® Prime Software Suite. Kit-ul oferă un nou IP dedicat care acceptă în mod clar emularea și prototiparea ASIC.

În plus, Intel Stratix 10 GX 10M FPGA este primul Intel FPGA care folosește tehnologia EMIB și combină logic și electric două țesături FPGA pentru a atinge până la 10,2 milioane de densități de celule logice. Pe acest dispozitiv, zeci de mii de conexiuni conectează două țesături FPGA prin mai multe EMIB-uri, creând o conexiune de lățime mare de bandă între două țesături FPGA monolitice.

Placa P folosită în FPGA-urile Intel Stratix 10 DX este primul dispozitiv la nivel de componentă din lista dispozitivelor PCI-SIG compatibile cu PCIe SIG compatibile cu SIG. Aceeași versiune a aceleiași plăci P din FPGA Intel® AgilexTM recent lansată este compatibilă și cu dispozitivele PCIe 4.0.

Un alt exemplu al acestei aplicații este placa P folosită în FPGA-urile Intel Stratix 10 DX și Intel Agilex, care demonstrează tehnologii avansate de fabricație și de fabricație, cum ar fi EMIB, și modul de a face ca Intel să aducă rapid o gamă de produse noi pe piață. Și pus în producție completă.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.