Gartner: Apple depășește Samsung în 2019 pentru a deveni cel mai mare cumpărător de semiconductori

Conform rapoartelor mass-media străine, cele mai recente date ale agenției de cercetare autoritare Gartner arată că, în 2019, Apple Inc. a recăpătat titlul de cel mai mare cumpărător de cipuri de semiconductor din lume.

Datele arată că cheltuielile cu semiconductor Apple anul trecut au fost de 36,13 miliarde de dolari, depășind Samsung și devenind din nou cel mai mare cumpărător de semiconductori din lume. Samsung Electronics s-a clasat pe locul doi, cu cheltuieli cu semiconductor de 33.405 miliarde USD.

Gartner a declarat în raport că, din cauza scăderii prețurilor cipurilor de memorie, liderii producători de echipamente originale din lume au redus cheltuielile cu semiconductor în 2019. Printre aceștia, Apple a recăpătat tronul de la Samsung, datorită succesului său în produsele purtabile, respectiv Apple Urmăriți și AirPods.

În schimb, Huawei a evoluat bine în 2019, păstrându-și poziția pe locul trei. Condusă de succesul afacerii cu smartphone-uri, Huawei a redus anul trecut cheltuielile cu semiconductor cu 1,8%, la 20.884 milioane dolari.

În 2019, Xiaomi s-a clasat pe locul 8 la cheltuielile cu semiconductor. Printre primele zece companii, Xiaomi este singurul OEM care a înregistrat o creștere a cheltuielilor cu semiconductor, o creștere de 1,4% și o cheltuială de 7,016 miliarde de dolari.

În plus, Dell și Lenovo s-au clasat pe locul al patrulea și al cincilea în cheltuielile cu semiconductor, HP Inc și Hewlett Packard Enterprise s-au clasat pe locul șaptelea și al nouălea, iar Hon Hai s-a clasat pe locul al zecelea.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.