Presa străină a declarat că industria de cipuri de memorie a supraviețuit frigului iarna și prețurile au fost înregistrate în recuperare

Știrile din 10 ianuarie, conform rapoartelor mass-media străine, după un an dureros, producătorii de cipuri de memorie au motive să creadă că declinul industriei s-a încheiat.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, a lansat prognoze de câștig care au depășit așteptările analiștilor, cel mai recent semn al revenirii companiei. Rivala sa Micron Technology a spus în decembrie că industria trece prin cele mai proaste zile.


Promovarea tehnologiei 5G va juca un rol important în promovarea industriei cipurilor de memorie. 5G va oferi un impuls de creștere pentru vânzările de smartphone-uri în scădere anterioară și va injecta vitalitate investițiilor corporative în inteligență artificială, calcul și stocare de date. Și aceste zone necesită multă memorie.


Grafic: se preconizează că livrările de smartphone-uri vor crește pentru prima dată în trei ani

În majoritatea ultimelor 15 luni, prețul cipurilor de memorie a scăzut brusc. După ce a cunoscut o creștere a profitului istoric, industria cipurilor de memorie s-a produs excesiv, lăsând un număr mare de produse de inventar nevândute.

Totuși, lucrurile s-au îmbunătățit în ultimele trei luni ale anului 2019. Potrivit firmei de cercetare de piață TrendForce, prețul contractului pentru cipurile de memorie flash NAND a crescut pentru prima dată în mai mult de un an și jumătate. Un alt cip major de memorie, DRAM, este de așteptat să vadă prima sa creștere a prețului contractului într-un an în primele trei luni ale anului 2020.

„(Cipul de memorie) are mai multe stocuri decât până acum. Nu vedem excesul care a avut loc în urmă cu trei sferturi”, a spus Tobey Gonnerman, un executiv la distribuitorul de componente electronice Fusion Worldwide. El a adăugat că volumul tranzacțiilor cu cipuri de memorie a crescut și în ultimele două luni.


Figura: Capacitatea de memorie NAND a smartphone-urilor a crescut de-a lungul anilor

Deși profiturile producătorilor de cipuri au scăzut anul trecut, investitorii au pariat că 2020 se va îmbunătăți. Prețul acțiunilor Samsung Electronics a crescut cu 44% anul trecut, Micron a crescut cu 64%, iar SK Hynix a crescut cu 61%. Aceste trei companii reprezintă cea mai mare pondere de pe piața mondială a cipurilor de memorie.

Conform directorilor și analiștilor industriei, cererea în creștere a pieței aduce optimism la revenirea la creștere a industriei.

Vânzările de smartphone-uri pot stimula, de asemenea, cererea de cipuri de memorie. Până în 2020, rețelele 5G vor fi promovate pe mai multe piețe majore. Tarun Pathak, director adjunct al firmei de cercetare de piață Counterpoint Research, a declarat că promovarea rețelelor 5G va stimula vânzările de smartphone-uri. Deoarece consumatorii continuă să dețină telefoane mai vechi pentru mai mult timp și nu sunt dornici să își actualizeze dispozitivele, vânzările de smartphone-uri au scăzut timp de doi ani consecutivi.

Patak se așteaptă ca livrările de smartphone-uri să crească cu 4% în acest an. "Capacitatea de memorie a smartphone-urilor crește și de la an la an", a spus el.

În același timp, Mark Newman, analist la Bernstein Research care urmărește piața semiconductorilor, a declarat că, după luni de inventare în scădere, marile companii de internet, cum ar fi Facebook și Amazon, reajustează inventarul cipurilor de memorie.

După reducerea investițiilor în producție și reducerea riscurilor generate de supracapacitate, fundamentul industriei de cipuri de memorie este, de asemenea, mai solid. Bernstein a declarat că producătorii de cipuri de memorie au redus cheltuielile de capital în 2019 la aproximativ 44 de miliarde de dolari, în scădere cu 6 miliarde de dolari față de anul precedent. Este prima dată când cheltuielile au scăzut în ultimii șase ani.

„Ne-am dat jos”, a spus Newman.

Cererea pentru cipuri de memorie a fluctuat dramatic în ultimele decenii. Recesiunea anterioară a industriei a adus mulți producători de cipuri în faliment și a condus la consolidarea industriei.

Ultima rundă de cicluri de cipuri de memorie este mult mai lungă decât de obicei și se numește „super-ciclu”, care este ciclul în creștere pe termen lung care se încheie în a doua jumătate a anului 2018. Cu toate acestea, unii analiști din industrie au spus că companiile din industrie sunt se mișcă mai repede de această dată pentru a reduce producția, iar întreaga industrie se poate transforma într-o recuperare mai rapidă ca niciodată.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.