Prima introducere a clientului! Dezvoltarea cipurilor de rețea 5G cu CEVA-XC16

Arhitectura Gen4 CEVA-XC unifică principiile procesării scalare și procesării vectoriale. CEVA a indicat că a câștigat deja primul client, folosind XC16 pentru a dezvolta un cip de rețea 5G.

Fotografia de mai sus: diagrama bloc a arhitecturii Gen4 CEVA-XC a CEVA

CEVA a anunțat o nouă arhitectură DSP, Gen4 CEVA-XC, despre care compania este „este cea mai puternică arhitectură DSP din lume, oferind performanțe de neegalat pentru sarcinile complexe de procesare paralelă necesare pentru punctele 5G și rețelele de acces radio (RAN), punctele de acces la întreprinderi și alte aplicații. ”

Gen4 CEVA-XC unifică principiile prelucrării scalare și procesarea vectorială, permițând VLIW de două ori în 8 direcții și până la un paralelism de nivel de date fără precedent de 14.000 de biți. Incorporează o arhitectură de conductă profundă care permite viteze de operare de 1,8 GHz la un nod de proces de 7 nm. Aceasta permite procesoarelor să fie reconfigurate dinamic, fie ca o mașină SIMD largă, fie împărțite în fire SIMD simultane mai mici.

Arhitectura Gen4 CEVA-XC prezintă, de asemenea, un subsistem de memorie nou, care folosește lățimea de bandă a memoriei pe 2048 biți, cu o memorie coerentă, strâns cuplată pentru a sprijini accesul la memorie simultan eficient și la memorie. Primul procesor bazat pe arhitectura Gen4 CEVA-XC este multicore CEVA-XC16. Conform CEVA, „acesta este cel mai rapid DSP făcut vreodată”.

Cal de lucru pentru 5G, radar și LiDAR

Este direcționat pentru utilizare în diferiți factori de formă a arhitecturilor RAN 5G, incluzând agregarea Open RAN (O-RAN), grupa de bază (BBU), precum și puncte de acces pentru întreprindere Wi-Fi și 5G. Se aplică, de asemenea, procesării masive a semnalului și sarcinilor de AI necesare pentru funcționarea stației de bază.

Pe lângă 5G, procesorul XC16 este bine adaptat pentru alte sarcini de calcul grele, cum ar fi Radar și LiDAR. CEVA a indicat că a câștigat deja primul client, folosind XC16 pentru a dezvolta un nou cip pentru soluția de rețea 5G. Disponibilitatea licențelor generale va începe în T2 2020.

„Vectorii de creștere 5G acoperă consumatorii, industriala, telecomunicațiile și AI”, a spus Aviv Malinovitch, directorul general al unității de afaceri în bandă largă mobilă la CEVA. „CEVA-XC16 DSP ajută la reducerea substanțială a barierelor de intrare pentru OEM și furnizorii de semiconductori care doresc să beneficieze de arhitecturile în creștere a rețelei 5G Capex și Open RAN.”

CEVA este licențiat pentru conectivitate wireless și tehnologii de detecție inteligentă: procesoare digitale de semnal, procesoare AI, platforme wireless și software complementar pentru fuziunea senzorilor, îmbunătățirea imaginii, viziunea computerului, intrarea vocală și inteligența artificială. Veniturile sale totale pentru anul 2019 au fost de 87,2 milioane USD, cu o creștere de 12%, comparativ cu 77,9 milioane dolari raportați pentru 2018.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.