În cele din urmă a finalizat achiziția! AMS cumpără 55% din Osram pentru 4,6 miliarde EUR

La 6 decembrie, AMS a anunțat achiziția de succes a peste 55% din acțiunile lui Osram pentru 4,6 miliarde de euro. Rezultatele finale vor fi anunțate marți viitoare.

Vocea achiziției de OSRAM de către AMS a durat mai puțin de jumătate de an. La jumătatea lunii iulie a acestui an, a apărut un reportaj potrivit căruia AMS va achiziționa OSRAM la un preț de 38,5 euro pe acțiune, dar atunci AMS a negat-o, spunând că, după evaluare, compania credea că achiziția nu este o bază suficientă. În august, AMS a anunțat că va achiziționa OSRAM la un preț de 38,5 euro pe acțiune, cu o evaluare de 4,3 miliarde de euro. Până în octombrie, AMS și-a ridicat oferta de la 4,3 miliarde de euro la 4,9 miliarde de dolari SUA (aproximativ 4,45 miliarde de euro), dar a fost respinsă de cel mai mare acționar Allianz Global Investment Company din cadrul OSRAM din cauza prețurilor scăzute. După câteva runde de jocuri, cele două companii au ajuns în sfârșit la un acord și au fuzionat cu succes cu prețul de ofertă de 4,6 miliarde de euro.

Deși procesul este chinuitor, achiziția de succes este un rezultat bun pentru ambele părți.

Activitatea trecută a AMS depinde prea mult de Apple și urmărește dezvoltarea diversificată și descoperiri de afaceri în alte domenii, în timp ce tehnologia semiconductorului OSRAM este utilizată pe scară largă în domenii precum conducerea autonomă, iluminatul inteligent conectat la oraș și iluminatul auto, care au crescut AMS. Mult spațiu pentru extinderea afacerii.

Amy Flecher, vicepreședinte al comunicațiilor de piață la AMS, a declarat că cele două companii sunt complementare. "Osram este lider în domeniul emițătorilor de lumină vizibili și invizibili și speră să-și consolideze capacitățile de proiectare IC, optică și ambalare optică, iar acestea sunt AMS AMS vrea să-și consolideze conducerea în domeniul lansatoarelor." Cele două companii se alătură forțele de a deveni un lider global în domeniul optoelectronicii senzorilor. Analiștii au spus că veniturile anuale ale companiei combinate trebuie să ajungă la 5 miliarde de euro.

De menționat că tranzacțiile de fuziune și achiziție ale lui Osram au fost auzite încă de la mijlocul lunii februarie a acestui an. Compania americană de investiții Bain Capital și Carlyle Group au dorit să achiziționeze în comun întreaga acțiune a Osram, dar negocierile au fost întârziate de câteva luni, iar în final, asta este. După publicarea raportului financiar al celui de-al treilea trimestru al lui Osram, Consiliul de Supraveghere și Consiliul de Administrație au propus să accepte oferta de licitație la un preț de 3,8 miliarde USD de la investitorii americani, dar șeful companiei a respins-o. Acum că am ajuns la un acord cu AMS, trebuie să vă așteptăm cu adevărat.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.