Diodele au achiziționat Lite-On Semiconductor, care a fost preocupat de departamentele relevante și nu a declarat sau nu a aplicat penalități conform legii

Recent, cazul achiziției lui Diodes de Lite-On Semiconductor pentru 420 milioane dolari SUA a fost preocupat de departamentele guvernamentale relevante din China, din cauza nerealizării unei declarații centralizate a operatorilor de afaceri.

Fuziunea a fost anunțată de mai bine de 2 luni. La 8 august 2019, compania listată din SUA Diodes Incorporated („Diodes”) a anunțat achiziția companiei listate din Taiwan Lite-On Semiconductor („Dunnan Technology”) pentru 428 milioane USD. Diodes se așteaptă ca achiziția să fie 2020. Livrarea a fost finalizată pe 1 lună. Consiliul de administrație al celor două companii a aprobat documentele de tranzacție relevante, dar acestea trebuie totuși aprobate de agențiile anti-monopol.

Conform rapoartelor mass-media străine, achiziția a anunțat că un purtător de cuvânt al Semiconductorului Lite-On a declarat public că „Diodele va prezenta o revizuire antimonopol a unor cazuri simple de cazuri de afaceri centralizate Autorității de reglementare a pieței din China în termen de una până la două săptămâni”. Este începutul lunii septembrie. Dar până acum, Diodes nu a depus niciodată o declarație.

Conform raportului financiar al celor două părți, Diodes a câștigat 1.214 miliarde de dolari în 2018. China continentală este cea mai mare piață pentru Diodes, veniturile reprezentând 55% sau aproximativ 4,6 miliarde de yuani. Lite-On Semiconductor a câștigat 12,10 miliarde de dolari NT în 2018, din care 10,9 miliarde de dolari Taiwan proveneau din Asia, aproximativ 2,4 miliarde RMB. Cea mai mare parte a veniturilor din Asia provin din China continentală. Conform „Regulamentelor Consiliului de Stat privind standardele de concentrare a operatorilor de afaceri” din China, tranzacția de M&A este în conformitate cu standardele din China pentru raportarea centralizată de către operatori și trebuie raportată la Administrația de Stat a Piețelor. Cei care nu au depus cererea nu vor fi concentrați.

În plus, ambele companii sunt furnizori de dispozitive discrete bine-cunoscuți, cu un grad ridicat de suprapunere în diodă, AC-DC, redresoare și alte piețe, iar Lite-On Semiconductor a deținut o participație de 15% în Diodes. În prezent, Lite-On Semiconductor are două fabrici și două fabrici de ambalaje în China continentală, toate fiind situate în Shanghai și Wuxi. Capacitatea de producție a fabulelor Wuxi și Shanghai este de 190.000 bucăți / lună, respectiv 110.000 bucăți / lună. . În plus, Lite-On Semiconductor este cel mai mare acționar al cunoscutei companii chineze de proiectare a cipurilor de energie Angbao Electronics, deținând 31,2% din acțiuni.

În cadrul briefingului comercial, Diodes a declarat că fuziunea celor două companii va deveni cel mai mare furnizor de produse AC-DC din lume și va extinde linia de produse și cota de piață din Asia în Asia. Trebuie subliniat faptul că China este cea mai mare piață a discretelor din lume. În 2018, a importat în total aproximativ 21,6 miliarde de dolari de dispozitive discrete, reprezentând aproximativ 7% din totalul importurilor de circuite integrate. Tranzacția poate avea ca efect eliminarea și restricționarea concurenței pe piața chineză.

În conformitate cu prevederile Legii antimonopoliene chineze, în cazul în care operatorul încalcă dispozițiile prezentului regulament, departamentul competent va dispune suspendarea punerii în aplicare a timpului centralizat sau limitat pentru a dispune de acțiuni sau active, a transfera afacerea într-un termen și să ia alte măsuri necesare pentru a reveni la stat înainte de concentrare și poate impune o amendă. Aceasta înseamnă că, dacă nu depuneți o declarație și nu treceți revizuirea centralizată a operatorului, achiziția lui Diodes de Lite-On Semiconductor nu va fi posibilă; chiar dacă cele două părți au început să se contopească, li se poate cere să oprească punerea în aplicare a concentrării sau să fie rânduite să revină la starea inițială.

Recent, Administrația de Stat a Piețelor a anunțat o serie de „sancțiuni administrative pentru nerespectarea cauzelor”. Dacă Diodele ignoră întotdeauna revizuirea centralizată a operatorilor în temeiul Legii antimonopol, aceasta se va confrunta și cu sancțiuni administrative.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.