Consultanță DRAMeXchange: afectat de răspândirea noii epidemii de pneumonie coroană, prețul mediu al NAND Flash se poate inversa în avans în a doua jumătate a anului

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de DRAMeXchange, deși noua epidemie de pneumonie a coroanei a continuat să facă livrările de produse terminale în primul trimestru al anului 2020 deosebit de slabe, în domeniul NAND Flash, furnizarea ratei de creștere anuală a producției de yuani a convergent la 30%, împreună cu cheltuielile de capital conservatoare ale furnizorilor majori, prețul mediu al NAND Flash în primul trimestru a crescut în continuare cu aproximativ 5% în afara sezonului.

În așteptarea celui de-al doilea trimestru, atitudinea cumpărătorilor centrelor de date din America de Nord și China este încă destul de pozitivă. SSD-urile Enterprise au devenit, de asemenea, cele mai evidente produse din stoc din toate categoriile de aplicații. Deoarece ponderea SSD-urilor Enterprise în totalul transporturilor NAND Flash continuă să crească, performanța puternică a prețurilor va conduce, de asemenea, la prețul mediu general NAND Flash să crească cu cel puțin 5% în al doilea trimestru.

DRAMeXchange observă că clienții OEM actuali intenționează să stabilească stocuri de siguranță cât mai curând posibil și continuă să crească volumul de achiziții în al doilea trimestru din cauza îngrijorărilor că epidemia ar putea afecta orașele de producție NAND Flash din China și Coreea de Sud; în aceste considerente, nu excludeți starea actuală a entuziasmului de negociere poate presupune o duplicare sau o rezervare dublă.


În ceea ce privește piața spot și partea canalului, slăbiciunea prețurilor NAND Flash este deja evidentă. Cu excepția napolitelor, datorită presiunii furnizorilor de canale relevanți pentru a încasa și vinde, unele mărci de produse SSD au început, de asemenea, să scadă.

În prezent, cererea globală pentru Flash NAND în al doilea trimestru este susținută de SSD-urile Enterprise, iar creșterea altor articole este relativ slabă. Privind cu nerăbdare a doua jumătate a anului, deoarece epidemia globală se răspândește mai repede decât era de așteptat, creșterea NAND Flash se poate inversa în a doua jumătate a anului și poate începe chiar să scadă încă din trimestrul al treilea.

Prețurile SSD ale clienților continuă să crească în al doilea trimestru din cauza ofertei stricte, comenzile eMMC / UFS nu au fost reduse deocamdată

Deoarece majoritatea producătorilor originali NAND Flash au tendința de a muta capacitatea de producție către Enterprise SSD pentru a obține profit brut mai mare decât linia de produse a consumatorului de stare solidă (Client SSD), furnizarea de SSD Client se află într-o situație strânsă.

În ceea ce privește cererea, chiar dacă livrările de notebook-uri din primul trimestru au fost afectate în mod semnificativ de epidemie, partea de achiziție consideră că prețurile SSD ulterioare ale clienților vor continua să crească, deci nu a revizuit volumul de achiziții actual sau chiar al doilea trimestru, pentru a îmbunătăți securitatea Nivelurile inventarului fac mai probabil ca prețurile SSD ale clienților să continue să crească în al doilea trimestru, care este de așteptat să crească cu cel puțin 5%.

Pe piața eMMC / UFS, deși producția de telefoane inteligente și alte produse de consum au fost afectate de epidemie, cererea serverului / centrului de date pentru SSD-uri nu a înregistrat o scădere, iar starea de sănătate a nivelului de inventar al furnizorilor le-a permis rezerva piața inițială a telefoanelor mobile Cofrele sunt folosite pentru producția de SSD, astfel că nu există în prezent o ofertă evidentă.

Din perspectiva cererii de la producătorii de mărci de telefonie mobilă, deoarece nivelul inventarului NAND Flash nu este ridicat, însoțit de creșterea ulterioară a prețurilor preconizate, iar situația epidemică poate afecta oferta și logistica, planul de achiziții nu a fost ajustat.

Cu toate acestea, răspândirea rapidă a epidemiei globale a determinat furnizorii și fabricile de marcă să înceapă să evalueze posibilitatea scăderii cererii în a doua jumătate a anului, ceea ce ar putea avea un impact asupra cererii de cumpărare în a doua jumătate a anului. Pentru produsele de consum eMMC de capacitate mică și medie, cum ar fi televizoarele și set-top-urile, deși comenzile sunt încă menținute în acest stadiu, acestea pot face față și presiunii de corectare a stocurilor în a doua jumătate a anului. Se estimează că prețul eMMC în al doilea trimestru va crește în continuare cu mai mult de 5%, însă creșterea poate fi dificil de continuat în trimestrul al treilea.

Prețul waferului este în continuare susținut pe termen scurt, dar nu exclude că acesta va slăbi înainte de sfârșitul celui de-al doilea trimestru

Începând cu cel de-al patrulea trimestru al anului 2019, datorită cererii puternice de SSD-uri în servere și centre de date și a cererii emergente de SSD-uri de la noile mașini de jocuri, sub efectul aglomerării produselor, furnizorii și-au redus oferta pe piața Wafer, ceea ce a condus la creșteri de preț. .

În această etapă, încă nu am văzut reduceri și întârzieri ale cererii de server / centru de date în lansarea pe piață a Wafers. Oferta de plafon este încă destul de limitată. Prin urmare, Chinstate Consulting se așteaptă ca piața Wafer să aibă în continuare un impuls de sprijin pe termen scurt în lunile martie și aprilie. Cererea pentru cele trei produse finale majore din prima jumătate a anului este probabil să fie afectată de epidemie și este imposibil să se excludă posibilitatea ca piața Wafer să înceapă să slăbească la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.