Continuați să slăbești? Globalfoundries vinde, de asemenea, activități de fotomask către Toppan Corporation din Japonia

Astăzi (14), potrivit site-ului Globalfoundries (german), Globalfoundries și-a vândut afacerea de fotomask către Toppan Photomasks, o filială a companiei Toppan din Japonia, care se află după vânzarea mai multor fab-uri în ultimii ani. Vindeți activități conexe la un moment dat.

Conform rapoartelor, Globalfoundries și Toppan au semnat un acord de furnizare de mai mulți ani, în cadrul căruia Toppan va furniza Globalfoundries photomasks și servicii conexe în prezent susținute de fabrica de fabricare a fotomaskului din Burlington, Vermont, SUA. În cadrul acordului, Toppan va achiziționa o parte din activele instalației Greenwich Burrington Photomask.

Globalfoundries nu a menționat valoarea specifică a tranzacției. După ce au vândut companiei Toppan, ei trebuie să coopereze cu aceștia din urmă. Toppan furnizează produse și servicii de fotomask de la fabricii din SUA.

Conform acordului, AMTC, fostul centru Dresden Advanced Photomask al celor două părți, va accepta active precum echipamentul de fabricare a fotomaskului fabricii GF, iar cele două părți vor coopera pentru finalizarea acestui transfer în următoarele câteva luni.

De fapt, pentru a-și rezolva dificultățile financiare, din 2018 până în prezent, Globalfoundries a derulat multe reforme și planuri de slăbire și a vândut mai multe fab-uri de wafer. De exemplu, anul acesta, în ianuarie, prețul de bază a fost de 240 de milioane de dolari SUA. Fabrica Singapore 3E de 8 inci a fost vândută semiconductorilor lider mondiali ai TSMC.

În februarie, a fost raportat că fabulele de bază care au investit în 10 miliarde USD la Chengdu, China, intenționau să se schimbe. În prezent, proiectul este practic închis.

În aprilie, compania a anunțat un acord cu ON Semiconductor pentru a vinde Fab 10 wafer fab de 12 inch în New York, SUA, la ON Semiconductor la un preț de 430 milioane dolari.

În luna mai, ca parte a reorganizării rețelei, Globalfoundries a vândut Avera Semiconductor. Deoarece compania a încetat să dezvolte procesul 7nm și a apelat la tehnologia proceselor profesionale, baza de clienți și afacerile lor se vor schimba semnificativ.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.