Afaceri care slăbesc din nou? Intel intenționează să își vândă unitatea de cipuri de conectivitate casnică către MaxLinear

Conform rapoartelor de informare, mai multe surse din industrie au spus că Intel este în discuții cu compania americană de cipuri analogice MaxLinear și intenționează să vândă unitatea de cipuri de conectivitate casnică către MaxLinear.

Primul reporter al acestei știri a fost Bloomberg. Bloomberg a spus că Intel și MaxLinear discută despre fuziuni și achiziții, dar până acum, cele două părți nu au ajuns la niciun acord. Intel ar putea păstra în continuare diviziunea.

În plus, surse din industrie au spus că Intel are în vedere și posibilitatea de a vinde o astfel de afacere către alte companii, inclusiv Qualcomm și MediaTek.

Se înțelege că acest departament este folosit de Intel pentru a produce cipuri pentru modemuri și gateway-uri DOCSIS, precum și cipuri pentru WiFi și produse casnice inteligente.

De fapt, deoarece Intel și MaxLinear mențin o relație de cooperare pe termen lung cu produsele de modem prin cablu, chipsetul DOCSIS de la Intel și chipset-urile frontale ale MaxLinear au fost împerecheate, astfel încât are sens să vândă integral sau parțial Divizia de Conectivitate a Chipului pentru casă Intel către MaxLinear.

În noiembrie 2019, sa raportat că Intel caută cumpărători pentru unitatea de cipuri de acasă conectată, iar CEO-ul Intel, Bob Swan, a declarat că compania va eficientiza acele unități de afaceri necompetitive. În acest scop, anul trecut, și-au vândut compania de bandă de bază către Apple pentru 1 miliard de dolari. În plus, în activitatea de depozitare a pierderilor companiei, Bob Swan a lansat și informații despre lucrul cu oamenii.

Se înțelege că divizia Chips Connectivity Home a Intel are vânzări anuale de aproximativ 450 de milioane de dolari. Maxlinear este o companie cu semiconductor din California, care oferă o linie largă de cipuri de transmisie și de rețea. Valoarea de piață a companiei este de aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

E-mail: Info@ariat-tech.comHK TEL: +00 852-30501966ADĂUGA: Rm 2703 27F Ho King Comm Center 2-16,
Fa Yuen St MongKok Kowloon, Hong Kong.